Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nezapamćen zločin

Odvjetnika izbo 99 puta, štrajka glađu jer mu se sudi

lujo medvidović
Marko Mrkonjić/Pixsell
04.06.2013.
u 18:00

Rubić je u srijedu počeo štrajkati glađu zbog postupka koji se protiv njega vodi

S nožem u rukama, Roberto Rubić (44) upao je u stan osječkog odvjetnika i pjesnika Luje Medvidovića (62) te ga zatočio, kao i suprugu mu Gordanu (64) te bolesnu kćer (32). Bila je to, nažalost, samo “uvertira” u stravično ubojstvo u noći na 5. siječnja koje je šokiralo Osijek. Ubojica mu je nožem zadao, neslužbeno doznajemo, gotovo stotinu ubodnih i reznih rana.

Natjerao ih je da iz stana svi odu do odvjetnikova ureda u samom središtu grada. Dok su te večeri oko pola sata hodali ulicom, Rubić je držao nož nesretnom Medvidoviću pod rebrima. Nisu se usudili zvati upomoć. Odvjetnik je nakon 40-ak minuta uspio namoliti izbezumljenog Vinkovčanina da mu suprugu i kćer pusti kući. Ostali su sami u uredu.

Nakon monstruoznog zločina, Rubić nije pobjegao, ostao je sjediti uz beživotno tijelo. Pokušao je suicid, no ozljede su bile lake. Zatekla ga je tako i policija.

Tereti ga se za teško ubojstvo i protupravno oduzimanje slobode, a suđenje će mu početi 12. lipnja. Rubić je, pak, u srijedu počeo štrajkati glađu. Hranu odbija iz protesta što se protiv njega vodi kazneni postupak. Prevezen je u zatvorsku bolnicu u Svetošimunskoj ulici u Zagrebu, gdje liječnici prate njegovo zdravstveno stanje. U istoj je bolnici ranije proveo nekoliko tjedana na psihijatrijskom vještačenju i promatranju.

Žrtva i ubojica nisu se dugo poznavali. Odvjetnik ga je navodno tek nekoliko sati ranije upoznao i pristao zastupati. U trenutku zločina, za Rubićem je, naime, tragala policija. Pokušao je orobiti kuću u Vinkovcima 3. listopada, a istoj je obitelji prijetio da će ih sve pobiti. Uhićen je, u postaji je glavom razbio prozor, a i zatim ogledalo na traumatologiji u bolnici. Završio je na psihijatriji i pobjegao pet dana kasnije.

– Samovoljno je otišao, a javio nam se kasnije telefonom. Obavijestili smo o svemu policiju. Kod nas su vrata uvijek otvorena – kazao nam je u siječnju Krunoslav Šporčić, ravnatelj vinkovačke bolnice. Rubiću je 19. prosinca određen istražni zatvor i raspisana je potraga. Pronašli su ga 5. siječnja, uz beživotno i izmasakrirano tijelo Luje Medvidovića, odvjetnika za kojega kolege imaju samo riječi hvale. Skrivao se, između ostaloga, u Zagrebu, odakle je i stigao u Osijek kobnog dana.

>>Protiv Rubića podignuta optužnica jer je izbo osječkog odvjetnika

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije