Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odbijena molba

Odvjetnik: Političari, ili pomognite ili Marića ostavite na miru!

marić
Michael Palijan / VLM
05.07.2012.
u 14:45

Nemam riječi. Jedno je obećano, a drugo se dogodilo. Još smo jučer dobivali informacije da će za koji dan sve biti riješeno, komentirala je u suzama Marijana Lončarević Marić.

Je li hrvatski branitelj Veljko Marić, koji u srbijanskom zatvoru izdržava kaznu zatvora od 12 godina zbog ratnog zločina, žrtva političkih igara, pitanje je koje se ozbiljno nameće nakon što je danas iz Beograda stigao novi šok.

Marićevu odvjetniku Đorđu Dozetu danas je uručeno rješenje odjela za ratne zločine Višeg suda u Beogradu kojim je molba za Marićev premještaj na izdržavanje kazne u Hrvatsku odbijena!
– I to uz obrazloženje da bi tako postao nedostupan sudu u istrazi koja se vodi protiv njega za još tri kaznena djela ratnog zločina. Dakle, pozitivni vjetrovi: obećanja, koji su prema nama dolazili iz srpskog ministarstva pravde i hrvatskog Ministarstva pravosuđa, naročito nakon sastanka ministara u Moroviću u ožujku ove godine, samo su još jedna u nizu lažnih nada kojom se obitelji Marić i Veljku nanosi bol – rekao je Dozet.

Naime, srbijansko je državno odvjetništvo 1. studenog 2010. godine objavilo da je podnijelo zahtjev za provedbu još jedne istrage protiv Marića zbog sumnje da je u rujnu 1991. na grubišnopoljskom području počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva i ratni zločin protiv ranjenika i bolesnika.

Njegova supruga Marijana je šokirana. – Nemam riječi. Jedno je obećano, a drugo se dogodilo. Još smo jučer dobivali informacije da će za koji dan sve biti riješeno te nije bilo naznaka da bi molba mogla biti odbijena. Ovo je previše! – kratko je komentirala u suzama šokirana Marijana Lončarević Marić.

Đorđe Dozet ističe da se taj hrvatski branitelj prije šest mjeseci s molbom za pomoć obratio na pet adresa u hrvatskoj vlasti, ali nije mu udovoljeno čak ni kurtoaznim odgovorom. – U svakom slučaju, na ovo rješenje ulažemo žalbu, a molimo političare – ili pomognite ili Veljka Marića ostavite na miru! – zaključuje odvjetnik Đorđe Dozet.

Komentara 8

JS
ja sam gladan
15:10 05.07.2012.

Kome se obratiti u ovom slučaju! Ego tipu Milanoviću, kojemu je jedina briga braniti svoga Prvog i prosipati bezvezne floskule. Sam je izjavio da on nije onaj koji će brinuti o Hrvatima. Njegova jedina briga je nazivati se premijerom. A sad mora svoje lude ministre poslati na odmor kako bi postali pametni.Baš njega briga za sudbinu čovjeka koji mu je omogućio da danas on bude premijer.

KT
Karika Tura
08:28 06.07.2012.

Zna Yudba kako se dobivaju izbori na "ovim našim prostorima". Jeste li vidjeli kako su si jučer sami naručili tobođe ustrašene zamaskirane aktiviste iz građanske akcije da viči "ostavka , ostavka , niste nezamijenjivi". Da narod vidi da se i aktivisti boje ljevičara. Da je narod došao tamo a ne ovi namješteni poltroni od samih vladajućih, dobili bi vladajući po pi...i!

CS
csp
10:41 07.07.2012.

Kako će Milanović imat osječaja za hrvate kad on i nije hrvat! Žao mi je Marića jer čovjek zaslužuje barem pravnu pomoć!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije