Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pukanićev ubojica

Odvjetnik: Matanić više nije opasan za okolinu, pustite ga

10.05.2010., Zagreb - Zupanijski sud, nastavak sudjenja u slucaju Ivo Pukanic, Robert Matanic.
Foto: POOL/PIXSELL
29.05.2015.
u 22:00

Pukanićev ubojica u teškom je stanju otkako ga je utegom u glavu prije 71 dan udario Dario Šišaković

Unatoč više različitih operacija kroz koje je prošao Robert Matanić (37) koji služi 35-godišnju zatvorsku kaznu zbog sudjelovanja u ubojstvu Ive Pukanića i Nike Franjića, njegovo stanje i dalje je kritično nakon što mu je prije točno 71 dan Dario Šišaković (25), također osuđen zbog ubojstva profesorice Dijane Ćulibrk (37), utegom razbio glavu na hodniku lepoglavske kaznionice, gdje obojica izdržavaju kaznu.

Komplicirana situacija

S obzirom na Matanićevo stanje – tek je nakon dvije operacije u Varaždinskoj bolnici počeo samostalno disati, ali će najvjerojatnije do kraja života živjeti kao stopostotni invalid, odnosno neće biti sposoban za život bez tuđe pomoći – njegov odvjetnik Hrvoje Korša početkom svibnja poslao je Županijskom sudu u Varaždinu dopis kojim je zatražio da se Mataniću privremeno prekine izdržavanje kazne.

– Sada smo trenutačno u dosta kompliciranoj situaciji jer bi taj dopis trebao podnijeti sam zatvorenik koji to, s obzirom na stanje, nije u mogućnosti napraviti. Ja sam po punomoći njegove majke podnio zahtjev za prekidom izdržavanja kazne, ali i dalje nam treba Matanićev supotpis. Sudu sam predložio da, umjesto pisanog potpisa, kao valjan potpis prihvate njegov otisak prsta jer on malo može pomicati jednu ruku. Međutim, njegovo zdravstveno stanje dosta je komplicirano, niti je svjestan okoline niti potpuno nesvjestan, pa je pitanje hoće li sud prihvatiti taj zahtjev. Najgore je jer oni nemaju rok odgovoriti na moj dopis, pa odgovor možda ne dobijemo u idućih nekoliko godina – objašnjava nam odvjetnik Korša.

Skrbnik za Matanića

Napominje i kako postoji još jedan način za rješenjem tog, kako ga naziva, pravnog vakuuma, a to je da preko centra za socijalnu skrb pokrenu zahtjev za dodjelu skrbnika. Međutim, i za rješenje tog zahtjeva u prosjeku je potrebno deset mjeseci do godinu dana. Do tada će Matanić biti smješten u bolnici za osobe lišene slobode u Svetošimunskoj, gdje se i sada nalazi.

– Tamo uvjeti za smještaj osobe u njegovu stanju, blago rečeno, nisu dobri – zaključio je Korša.

>> Robert Matanić izudaran ručnim utegom za vježbanje

>> Najviše su se družili, a Matanić mu je čak bio trener

>> Likvidator Ive Pukanića u zatvoru se sukobio s ubojicom Dijane Ćulibrk

Komentara 3

TV
tv5378
05:54 30.05.2015.

Zato to smece ne krepa u zatvoru,koja sloboda za ubojicu?

Avatar Getrib
Getrib
14:18 30.05.2015.

Ima neki haaški pritvorenici koji su zbog teškog zdravstvenog stanja pušteni na slobodu pa sada kada su nekim čudom ozdravili zovu ih natrag. Neka ga zatvor čuva do isteka kazne.

OK
okus
16:06 04.06.2015.

On je osuden za UBOJSTVO.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije