Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraga

Odvjetnik je želio ubiti suprugu jer ga nije htjela primiti u kuću

'15.09.2011., Zagreb - Pretraga osobnog automobila odvjetnika Darka Zadre, osumnjicenog za ubojstvo u kladionici Fortuna. Photo: Borna Filic/PIXSELL'
'Borna Filic/PIXSELL'
16.09.2011.
u 23:10

Dobro je poznat policiji, a javnosti je poznatiji kao nasilnik, nego li kao odvjetnik

U kladionici Fortuna odvjetnik Darko Zadro lakše je ranio i 23-godišnjeg dostavljača cigareta, izvijestila je tek jučer zagrebačka policija. Ozlijedio ga je metkom iz revolvera Taurus kojim je ubio i nezaposlenog košarkaškog trenera Jakšu Danicha. Policija je kod Zadre pronašla i nož. Oko 11 sati jučer doveden je u Županijski sud na ročište gdje mu je određen istražni zatvor. Zadrin rođak iz Slavonije čudi se i ljuti što policija nije prije kod odvjetnika pronašla nelegalno oružje jer se godinama znalo kakav je.

Spona s bivšom suprugom

- Ima maniju da ga netko želi ubiti. Često spominje da to želi učiniti Sanader. Vjerujem da je u srijedu htio ubiti bivšu suprugu Branku, ali ona nije bila kod kuće - kaže rođak.

Od njega je, dodaje, Zadro tražio da mu bude spona s bivšom suprugom.

- Htio se pomiriti, ali Branka nije htjela razgovarati ne ode li se liječiti. Prihvatio je to, ali ne da ide u bolnicu već da svaki dan ide na terapiju. Ali Branka na to nije pristala - ispričao nam je Zadrin rođak rekavši još i da je odvjetnik u Vinkovce dovodio Simonu ex Gotovac, obilazio s njom kafiće i kupalište Banju.

Navodno se i pohvalio da je Simona s njim trudna, a poslije je pričao da se šali i da samo želi drugima "vaditi mast".

I dok nakon ubojstva u kladionici na površinu izlazi što je sve odvjetnik radio, a da za to, ako je bio kriv, nije odgovarao niti se, ako je bio bolestan, liječio, jučer se pojavila još jedna priča. Po njoj, na Vrhovnom sudu nalazi se presuda kojom je osuđen na četiri godine. U sudu tvrde da to nije točno i da su lani riješili neki njegov predmet, ali ne mogu provjeriti koji.

Rekordan oporavak

Što se tiče Zadrina liječenja, nedavno je gotovo "upalilo". Ali, psihijatar Vlado Divković obavijestio je 5. rujna Županijski sud u Vukovaru da se povlači dan prije podneseni zahtjev za hospitalizaciju odvjetnika.

Rečeno nam je to u vinkovačkoj bolnici, no dr. Divković jučer nije radio pa ga nismo mogli pitati je li se Zadro toliko oporavio 24 sata nakon što je sat vremena s krova kuće predsjednice suda vikao da ga žele ubiti. Deset dana kasnije Darko Zadro postao je ubojica.

Ključne riječi

Komentara 27

LO
Loco
05:05 17.09.2011.

@alpha a gdje si ti, molim te, vidio da je bio gol kada je ubio čovjeka?!? nije ni čudno da si radio \"u sličnoj\" struci na zapadu kada ne možeš niti jednostavan novinski članak pročitati s razumijevanjem.

AL
alpha
06:06 17.09.2011.

@Loco citam ja citam ali ti branis ubojicu i pokusavas napasti mene,jesi li i ti jedan od njegovih rodjaka ili isti kao i on hmmm? Da se ispravim bio je u gacama znaci \'polugol\' procitaj sve clanke o ovome slucajuu i vidjet ces kakav je uhicen. Vidis Loco slicna struka moze da znaci puno stvari ali za male mozgove kao tvoje to je tesko razumjeti.Jesi li i ti u nekoj kokainskoj krizi kao i tvoj drug?

MI
miso
05:35 17.09.2011.

Zna li se kojoj stranci je ovaj pripadao?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije