Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTERVJU
Povratak na članak

Odvjetnik Gizele Đureković: Želimo doznati što se dogodilo, zašto i tko je kriv

"Primili smo odluku njemačkog suda da se gospođi Đureković u ovom procesu priznaje status pridruženog tužitelja"

Komentari 12

DU
Deleted user
07:30 28.07.2014.

U samom začetku svoga postojanja komunistička partija je okvalificirana i osuđivana kao teroristička organizacija, 41-5 prelazi ''kao na stranu pravednika'' ali joj bit i način rada ostaje bez promjena tj razbojnici u borbi za tuđom imovinom.

VL
OT
Otporaš
13:52 29.07.2014.

Naravno da su Srbi i komunisti pripisali "prodaju Dalmacije " Hrvatima. Dne 18. svibnja 1941. izvršen je diktat fašističke Italije protiv netom obnovljene Nezavisne Države Hrvatske. Njemačka, u čiju se je pomoć nadala Hrvatska, spremala se na ratni pohod protivv Sovjetskog Saveza, te je u tom pravcu bila i usmjerena njezina vanjska politika. Kako je Italija bila jedini potencijalni saveznik Njemačke u Europi, a unutarnje stanje bilo je vrlo težko zbog gubitka talijanskog kolonijalnog carstva u Africi, mlada Hrvatska Država morala je postati žrtva talijanskih teritorijalnih presizanja, te je Njemačka u tom slučaju pokazala svoju nezainteresiranost za hrvatska prava na jugo-zapadne granice. Dalmacija u NDH 9. rujna 1943. Italija je kapitulirala i zatražila separatni mir sa Saveznicima. Tom prilikom je Poglavnik izdao zapovied Hrvatskim Oružanim Snagama da oslobode oteta područja i dao Izjavu o razrješenju Rimskih ugovora, kako slijedi: Dne 18. svibnja 1941. sklopljeni su između hrvatske vlade i talijanske vlade Rimski ugovori i to: ugovor o određivanju granica između Nezavisne Države Hrvatske i Kraljevine Italije, ugovor o jamstvu i suradnji između Nezavisne Države Hrvatske i Kraljevine Italije, sporazum o pitanjima vojničkog značaja, koja se odnose na jadransko-primorsko područje, te izmjena pisama glede upravnog uređenja obćine Split i otoka Korčule. Ni jedne obveze iz ovih Rimskih ugovora nije talijanska vlada sa svoje strane izvršila, napose ne u pitanju granica, jamstva za političku nezavisnost i teritorijalnu cjelovitost te upravnog uređenja obćine Split i otoka Korčule, pa uslied toga ovi ugovori nisu nikada ni stupili u život. Naprotiv svi oni probitci Nezavisne Države Hrvatske, koji su gornjim ugovorima imali biti zaštićeni, bili su sa strane Kraljevine Italije trajno povređivani. Ovi su ugovori bili sklopljeni uz izricitu napomenu o clanstvu ugovarajucih stranaka u novom europskom poredku. Nakon sto je Kraljevina Italija bez znanja i pristanka svojih saveznika utanacila primirje sa neprijateljskom ratujucom strankom, i time se izdvojila od dosadanjih saveznika, nema nikakove stvarne ni pravne mogućnosti, da bi i unapried sa strane Kraljevine Italije ti ugovori bili u zivot privedeni. S tih razloga kao podpisnik tih ugovora izjavljujem, da oni nemaju nikakove obvezatnosti ni za Nezavisnu Državu Hrvatsku. Poglavnik Nezavisne Države Hrvatske dr. Ante Pavelić. Dano u Zagrebu, dne 10. rujna 1943. Dilema dr. Pavelića bila je: braniti Državu uz gubitak dijela teritorija ili odbiti talijanske zahtjeve i izgubiti Državu? Očuvanje tek proglašene Nezavisne Države Hrvatske davalo je nadu za povratom izgubljenog teritorija i on se opredijelio za tu opciju. Dalmacija-NDH-Njemačka

VL
DU
Deleted user
08:47 28.07.2014.

Nikad se neće doznati prava istina, jer tako djeluju tajne službe! Pa čak i onda ako Perković i Mustač priznaju!

VL
KR
kreont
06:57 28.07.2014.

Kako sve fino funkcionira u pravnoj državi reda i rada. Mogli bi i mi samo da se ne igramo recimo oko ćirilica Da*Ne.

VL
DU
Deleted user
08:45 28.07.2014.

Zar nismo prekinuli sve pravne veze s bivšom državom? Što se nas tiče taj Đureković, tajna službaJugoslavije i njihova veza s tajnom službom Njemačke?

VL
BI
boli istina
00:57 28.07.2014.

Mozda ce otkriti gospodja gdje su u ukradeni novci ,kako je zavrsila nafta i brodovi.Svi napali na prokletu "UDBU" ali prokletsvo izdaje i kradje je savrseno normalan cin za nas i nase razmisljanje. Uzivajte gospodjo Djurekovic i nasim novcima ami ce mo i dalje da Vas podrzavamo i zalimo za Vasim postenim i domoljubnim suprugom.

VL
KI
Kumek iz (HR.Zagorja)
02:06 28.07.2014.

Ovo je samo obracun onih koji su Kralj od Drzave I koje je Nas Joza javno opominjao da se mane Vrazja posla I da ce skupo platiti ukoliko se ih ulovi na djelu .sada imamo priliku da I'm sudilo ako I'm nije nas Joza imal prilike kazniti za kradu Hrvatskog kapitala . Interesantno bude da se vidi tko je bio radio na strani UDBE a tko na strani Korupcije I Kriminalaca sa kojima se je Borio nas Joza Broz.

VL
Avatar Vaso_Diplomac
Vaso_Diplomac
23:04 27.07.2014.

A kad čemo doznati gdje su novci koje je Đureković ukrao od INE, ili je gđa. Đureković zaboravila na taj detalj....

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.