Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
strategija hdz-a

Odvjetnici HDZ-a vodstvu stranke izložili strategiju obrane

J. Kosor: Obraniti stranku pred sudom bit će nam prioritet (1)
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/6
Autori: dai, lk/vlm, pmž/vlm
28.02.2012.
u 11:24

Na biračkim mjestima ipak mogu biti promatrači svih predsjedničkih kandidata, odlučeno je.

Više od pet sati vodstvo HDZ-a pretresalo je unutarstranačke probleme koji od “potopa” na parlamentarnim izborima nikako ne nestaju. Čak dva sata “potrošilo” se na upoznavanje sa strategijom obrane HDZ-ovih odvjetnika u slučaju Fimi Media koja bi se mogla opisati – nismo znali za crne fondove, crni novac, ima rupa u optužnici i mislimo da ju lako možemo srušiti.

Ipak, taj optimizam, a niti složnost u vrhu stranke ne postoji kada je riječ o predstojećim unutarstranačkim izborima. Mnogima je smetalo što J. Kosor nije 6 tjedana sazvala ovu sjednicu.

Prijedlog kandidata za šefa stranke Darka Milinovića da se za sve kandidate otvore stranačke prostorije kako bi ih mogli koristiti u svojoj kampanji nakon duge rasprave opet nije prošao. Ipak, Milinović ne odustaje te poručuje da će njegov ŽO HDZ-a Ličko-senjske županije svoju odluku provesti u djelo, naravno ako nije protustatutarna.

Isto je tako odbijen zahtjev utemeljitelja HDZ-a koji su tražili da im se poveća broj delegata koji će imati pravo prisustvovati Općem saboru 20. svibnja. I dalje će vrijediti odluka po kojoj imaju pravo na 45 izaslanika. S druge strane, prijedlog da na svim biračkim mjestima za vrijeme unutarstranačkih izbora mogu biti promatrači svih kandidata na koncu je prošao.

– Obraniti stranku pred sudom je prioritet i i stoga su s nama na sastanku bili i naši odvjetnici – izjavila je J. Kosor.

– Vidite da svi izlaze nasmiješeni – dobacio je nakon sastanka i Hebrang dok je Jarnjak samo poručio kako na sastanku nije bilo drame.

Tomislav Karamarko uputio je otvoreno pismo predsjedništvu stranke.

“Nedopustivo je da samo jedna “zainteresirana strana“ nadgleda izborne procese a da je ostalim kandidatima uskraćen bilo kakav uvid u legalitet izbora. Zato vas molim da se omogući da svaki kandidat može sudjelovati u nadgledanju regularnosti izbornog procesa na svim razinama. Inače, sva naša nastojanja postat ćefarsa, a rezultati upitni. Nedopustivo je i da se glavno tajništvo pretvara u servis jednog kandidata. Uskraćivanje korištenja stranačkih prostorija kandidatima već tjednima izaziva podsmjeh javnosti”, stoji u pismu.

Komentara 85

OB
-obrisani-
17:38 28.02.2012.

Branite vi bolje drzavu od daljeg kriminala , sustvo prepustite Sanaderu nitko mu ne smije nista!!

OB
-obrisani-
19:23 28.02.2012.

28.02.2012. u 18:46h forumer je napisao/la: ++++++++++++++ Čudno da se forumer žali na nove nickove, a on sad dolazi s novim nickom.

CI
cinbenik
18:18 28.02.2012.

Braniti na sudu HDZe,znaci biti protiv Hrvatske.........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije