Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUKOB OKO PARKINGA

Odvjetnica u ratu s policijom: 'Nisam ja bahata, nego oni koji primjenjuju silu van zakona'

Parking u luci Gaženica
Dino Stanin/PIXSELL
15.04.2021.
u 18:17

Tvrdi da parkira na mjestu koje nije u nadležnosti ni Obala i lučica ni policije, pa tako nije regulirano zakonom

Nisam i nikad ne bih parkirala na mjesto za invalide. Parkiram na međuprostor na parkingu koji se ne naplaćuje jer nije ni iscrtan, a ne smetam nikome. Samo onima koji ne provode zakon nego silu prema onima koji im se ne sviđaju. Takvima ću uvijek pružati otpor, pojasnila je za 24sata odvjetnica Ivana Raspović koja je zadarskim policajcima ostavila zanimljivu poruku.

"Poštovani djelatnici MUP Zadar, PPP Zadar,

Slobodno ostavite svaki dan jednu kaznu, obavijest o počinjenom 'prekršaju' jer ovo je pravi prekršaj (Najveći u parkiranju na poluotoku i šire). Opaska: nemojte zaboraviti staviti prometni znak. Uglavnom, znam da će ostavljanje ovih kazni naša država duplo platiti od ove kazne što ostavite - zaradit ću za drugog boljeg Range Rovera", glasi poruka koju je ostavila na šoferšajbi svog Range Rovera.

U komentarima su je nazvali bahatom, ali ona kaže da su bahati zapravo oni koji joj žele naplatiti nešto mimo zakona i istjerati je s mjesta s kojeg to nemaju pravo jer nije po zakonu. Kaže da parkira na mjestu koje nije u nadležnosti ni Obala i lučica ni policije, pa tako nije regulirano zakonom. 

- Budući da se tu primjenjuje sila van zakona: nema znaka, iscrtavaju pločnike bez projekta, mimo zakona, stoji tabla da su osigurana četiri invalidska mjesta, a nema ih  nego tri i to tako malih gabarita da tu ne može stati auto, a još stave i kante za smeće na parkirno mjesto za invalide. Većina parkirnih mjesta na Poluotoku zapravo nije po propisima - pojašnjava odvjetnica.

Ivana Raspović kazuje da s Obalom i lučicama igra pravu malu igru mačke i miša.

- Oni su išli iza mene i iscrtavali žute ikseve kao da igraju križić-kružić, bez ikakvog projekta, protuzakonito, samo zbog mene i mog auta koji im je išao na živce. Stavili su žuti X ispred i iza mog auta, stavili su kamene čunjiće..ali ja nisam htjela maknuti auto pa ih nisu mogli iscrtati ispod njega. Htjeli su mi dati do znanja s kim imam posla - nastavlja Raspović.

Kaže da neće odustati jer se čovjek mora opirati i boriti za svoja prava uvijek kad netko u njih silom zadire. Pravila moraju biti ista za sve, ističe.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
18:41 15.04.2021.

Podrška odvjetnici, inkasatori love u mutnom.

ZB
zgrada_bez_parkinga
18:34 15.04.2021.

Treba parkirati vlastito auto u Mađarskoj i doći pješke do stana u Zagrebu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije