Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Odvjetnica podnijela kaznenu prijavu zbog smrti Matijanića, ravnatelj Hitne: Nije bilo nepravilnosti

Nadam se da ćemo se svi skupa u danima koji dolaze potruditi da se ovaj užas ne zaboravi i da krivci budu privedeni tamo gdje pripadaju, napisala je odvjetnica.
06. kolovoza 2022. u 18:26 21 komentara 6463 prikaza
Zagreb: Dodijeljene nagrade HND-a za najbolja novinarska ostvarenja u 2021. godini
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Dubrovačka odvjetnica Viktorija Knežević objavila je na Facebooku da je podnijela kaznenu prijavu u slučaju smrti novinara Vladimira Matijanića.

Prenosimo njezinu objavu u cijelosti: 

Ne mogu učiniti ništa više za pokojnog Matijanića, nego podnijeti ovu kaznenu prijavu zbog nepružanja medicinske pomoći.  Vidjet ćemo što će sada učiniti državno odvjetništvo u Splitu i policija, oni kojima je posao da preuzmu od ove točke.

Nisam mogla prestati mislit o tom užasu koji se dogodio od kad sam pročitala Andrein status. Čovjek se toliko osjeti jadan i nemoćan i očajan!  Znam da bi on sigurno u ovakvoj situaciji, da se nekome od nas ovo dogodilo, činio ono u čemu je bio najbolji, pisao i to nemilosrdno, prozivajući sve one koji su krivi. 

Upravo zbog toga nisam mogla ne učiniti jedino što je meni kao običnom građaninu bilo na raspolaganju. Morala sam podnijeti ovu prijavu. Nadam se da ćemo se svi skupa u danima koji dolaze potruditi da se ovaj užas ne zaboravi i da krivci budu privedeni tamo gdje pripadaju.

Hvala ti dobri, iskreni i ispravni čovječe za svaku baklju istine koju si zapalio, za svaki feral koji si držao. Na kraju te taj sustav protiv kojeg si se cijeli život borio, svojim neradom i nemarom ubio. Laka ti zemlja, koju si kao i mnogi prije tebe, volio puno više nego što ona zaslužuje i žrtvovao svoj mir, svoje zdravlje i na kraju svoj život, iako si mogao u hladu neke razvijene demokracije živjeti puno bolji život radeći puno lakši posao. 

Ravnatelj splitskog KBC-a: Pokrenuli smo postupak unutarnjeg nadzora

Podsjetimo, ravnatelj splitske bolnice dr. Julije Meštrović, u ime Kliničkog bolničkog centra Split kazao je kako su pokrenuli postupak unutarnjeg nadzora te da će uskoro predstaviti izvješće. Dodao je da će o svim nalazima biti pravodobno izviješteno.

Po nalogu ministra zdravstva obavljaju se radnje radi utvrđivanja​ svih relevantnih činjenica oko postupanja prilikom pružanja medicinske​ pomoći Vladimiru Matijaniću u Zavodu za hitnu medicinu i u​ KBC-u Split​. Zdravstvena inspekcija Ministarstva​ zdravstva obavlja uvide u dokumentaciju i razgovore sa svim osobama u​ zdravstvenim ustanovama koje su bile uključene u ovaj događaj, stoji u priopćenju.

Ravnatelj splitsko-dalmatinskog Zavoda za Hitnu medicinu Leo Luetić izjavio je pak kako su jučer "primili dva poziva i odmah intervenirali" u slučaju umrlog novinara Vladimira Matijanića, reagirajući tako na prozivke Matijanićeve partnerice o neadekvatnoj pomoći Hitne i splitskog KBC-a.

Novinarka Al Jazeere Balkans Marina Barukčić Stričević objavila je na Facebooku da je o slučaju postupanja Hitne pomoći prema pokojnom novinaru Vladimiru Matijaniću razgovarala s Leom Luetićem, šefom splitske Hitne pomoći. "Prema uvidu u dokumentaciju i prema izjavama onih koji su sudjelovali u intervenciji - dispečera i službujuće liječnice - nije bilo nepravilnosti.

Zagreb: Dodijeljene nagrade HND-a za najbolja novinarska ostvarenja u 2021. godini Pokrenuta je istraga oko smrti novinara Matijanića 'Desetak puta smo zvali hitnu, tvrdili su da ne treba u bolnicu, iako smo uporno tražili da ga vode' Ministar zdravstva Vili Beroš održao je konferenciju za medije ispred  varaždinske bolnice poslana zdravstvena inspekcija Beroš: Zasad ne mogu govoriti je li bilo propusta u pružanju pomoći novinaru Vladimiru Matijaniću Zagreb: Dodijeljene nagrade HND-a za najbolja novinarska ostvarenja u 2021. godini u 51. godini života Preminuo istaknuti novinar Vladimir Matijanić


 

POZITIVNI DOJMOVI
Srpkinja ispričala svoja iskustva sa sezone u Hrvatskoj: 'Najniža plaća iznosi 800 eura. Dobijete i božićnicu'
Havaianas Brasil Logo
PROMO
Havaianasice s kojima ne možete pogriješiti