Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRUNTOVNICA

Odvjetnica Malešević ogorčena što predmet stoji tri godine

24.11.2008.
u 21:19

Sutra u 9 sati pred Općinskim sudom u Velikoj Gorici održat će se prosvjed zbog odgađanja rasprave u predmetu koji odvjetnica Jerina Malešević vodi protiv države zbog propusta u radu zagrebačke gruntovnice.

Ta je odvjetnica ostala bez kupljenog stana jer se prije nje, na drugom šalteru, upisao drugi vlasnik.

Uvjerena da je gruntovnica organizirana tako da je i dalje, unatoč svim koracima poduzetima radi njezina sređivanja i bolje učinkovitosti, izvor pravne nesigurnosti, odvjetnica Malešević pokrenula je spor s državom kako bi nadoknadila štetu.

Međutim, postupak je stajao na Općinskom sudu u Zagrebu gotovo dvije godine od tužbe do prve rasprave, a nakon toga je delegiran na velikogorički sud. No, zagrebački sud odluku o delegaciji dostavlja prekasno i zakazano ročište je odgođeno.

Jedno je ročište održano u rujnu, a novo je trebalo biti jučer. Odvjetnica je tražila veću dvoranu, kako bi na raspravu moglo više od njezinih 50 odvjetnika, no pristala je da taj zahtjev bude ostvaren za neko buduće ročište, a da današnja rasprava bude u manjoj dvorani.

Unatoč tome, velikogorički sud, navode njezini odvjetnici, današnju je raspravu otkazao, ne zakazujući novu.

Sve u svemu, uskoro će tri godine od tužbe, a postupak praktično stoji i nije jasno kad će biti nastavljen. Inače, odvjetnica je tražila i nadzor pravosudnih institucija.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije