Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oštetila proračun

Odvjetnica iz Buja na utaji poreza "zaradila" 3,5 mil. kuna

kune
arhiva VL
21.03.2011.
u 12:19

U poslovnim knjigama nije evidentirala primljene uplate niti je obračunavala PDV

Općinsko državno odvjetništvo u Bujama podnijelo je optužni prijedlog protiv 55-godišnje odvjetnice jer je utajila porez. Bujska je policija temeljem zahtjeva Općinskog državnog odvjetništva Buje, a po podnesenoj prijavi Ministarstva financija,  provela kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakinjom iz Buja zbog sumnje da je počinila kazneno djelo utaje poreza i drugih davanja.

Istragom je utvrđeno da je 55-godišnja vlasnica odvjetničkog ureda u Bujama od 2003. do 2007. godine pružala odvjetničke usluge za koje je primala novčane naknade, no u poslovnim knjigama nije evidentirala primljene uplate niti je obračunavala PDV, čime je oštetila državni proračun Republike Hrvatske za više od 3,5 milijuna kuna.

 

Komentara 5

PI
prava istina
13:05 21.03.2011.

Ha, ha, ha, kojeg neviđenog čuda????!!!!!!!!!!!!!Odvjetnica radila ono što rade 95 posto odvjetnika i sad je to za objavu. Da bi bila pravna država ljepo bi zbrojila primanja i svu imovinu koju odvjetnici imaju (zajedno sa novcima na računima) i došli bi do rezultata koji bi svaku sirotinju dovelo do bijesa i s njima bi odmah na kandelabre. Nema tome da su se odvjetnici pobunili kako oni nebi odavali tajne o pranju novca a interesantno da su oni najveće \"mašine za pranje\". Sve to treba svesti na nemogučnost da oni sami odlučuju kolike su im tarife i da su oni jednako podložni sankcioniranjima i kaznenoj odgovornosti kao svaki građanin. Naravno, tu bi uključila i suce koji po goricama dogovaraju presude. Jedno interesantno fali, za takovu utaju poreza (a da ne govorim i za daleko manju) ostali građani bi bili u pritvoru a tu nema ništa od toga (bar ne piše).

Avatar bok
bok
13:30 21.03.2011.

a sad jos fali kojo je stranci pripadala.. muahaha. Cestitam nasim sluzbama za otkrice, a sad udri po njenim vlasnistvu. Kazna terba biti barem faktor 3 od utajenog...

TE
tester
13:41 21.03.2011.

samo zbrojite izlaske na parnice,podneske u predmetima,a na drugoj strani uplate i vidjet ćete da NEMA odvjetnika koji nije radio ovo gore za što ovu sumnjiče. Osim naravno,haških advokata koji državi uredno fakturiraju milijunske iznose,jer kad \"mazneš\" hrpu milijuna,najmanji se problem odreći 23% od otetog.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije