Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STROGA KAZNA

Pijan skrivio nesreću pa išao u zatvor, mora platiti 1200 eura, trajno mu oduzet automobil...

Zagreb: Nepoznati počinitelj opljačkao poslovnicu pošte u Botincu
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
28.03.2023.
u 12:38

Izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 12 mjeseci po stjecanju prava na upravljanje

Bez automobila, 1200 eura i vozačke dozvole na godinu dana (nakon što je dobije, op.a) ostao je 56-godišnjak kojeg je zagrebačka policija 15. siječnja zatekla kako vozi automobil sa 1,28 promila alkohola, bez položenog vozačkog. I još je išao 13 dana u zatvor.

Kako je priopćila zagrebačka policija, 56-godišnjak je upravljao Citroenom zagrebačkih oznaka Horvaćanskom cestom u smjeru istoka. Kada je došao do križanja s Ulicom Hrgovići prošao je kroz semafor dok mu je bilo crveno te je skrivio nesreću s materijalnom štetom.

Policajci koji su došli na očevid utvrdili su da 56-godišnjak kod sebe nema ni vozačku ni osobnu. On je tada bio uhićen i prepraćen na mjerodavni sud. Kažnjen je i s 13 dana zatvora, novčanom kaznom od 1200 eura, izrečena mu je i mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 12 mjeseci koja mu počinje vrijediti u trenutku kada položi vozački ispit i dobije dozvolu. Sud je odlučio i da mu trajno oduzme automobil. 

VIDEO Žena položila vozački iz 960. puta: 'Nismo joj se usudili reći da odustane'

 

Komentara 2

KO
Kolibri
13:39 28.03.2023.

Trajno oduzimanje vozila mi se cini pravno jako klimavo. Smatram da ce sudskim putem uspjeti svoj auto dobiti natrag, ali sve drugo sto su mu odrezali je i pravno i moralno potpuno u redu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije