Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podravkina sponzorstva

Odustali od Blanke Vlašić, ali ne i od Medveščaka i ATP-a u Umagu

Navijači
Foto: Marijan Šušenj/PIXSELL
06.02.2014.
u 18:06

Od najpoznatije hrvatske atletičarke se odustalo zbog toga što marka Studena ide u prodaju

“B. Vlašić, ATP Umag, Medveščak... Za druge imate, a Podravku ubijate” izvjesili su na velikom transparentu na jednoj od utakmica Lige prvakinja prije nekoliko mjeseci navijači koprivničke RK Podravke.

Čvrsto uz rukometašice

U međuvremenu je predsjednik RK Podravke Jorn Pedersen na skupštini, koja je prošli tjedan i službeno donijela odluku o preoblikovanju kluba u sportsko dioničko društvo, dao garanciju da će kompanija minimalno tri godine biti uz klub i to na istoj razini kao i dosad, a riječ je o šest milijuna kuna godišnje. Istražili smo što je s ostalim klubovima, hoće li koprivnička kompanija i u ovoj godini izdašno pomagati profesionalni sport. Jedna od novosti je da je Podravka “digla ruke” od najpoznatije hrvatske atletičarke.

“Kada je riječ o suradnji s Blankom Vlašić ugovor o sponzoriranju je istekao te, s obzirom na prošle godine najavljeni izlazak iz poslovnog programa pića, a samim time i marke Studena uz koju je Blanka bila promotivno vezana, taj sponzorski ugovor neće se produživati” odgovorili su iz kompanije, ne kazavši jesu li na prekid njihove suradnje utjecale i Blankine ozljede.

Podravka je duži niz godina vezana i uz međunarodni teniski turnir u Umagu koji u posljednje dvije godine nosi naziv Vegeta. U Podravki kažu da će ovih dana započeti pregovore za nastavak suradnje.

Bitka za rusko tržište

Ulaskom hokejaška Medveščaka u jednu od najjačih svjetskih liga, Podravka i Belupo postali su sponzori zagrebačkog Medveščaka i to s četiri milijuna kuna.

“S obzirom da je KHL liga velikim dijelom prisutna na tržištu Rusije, koje je jedno od strateških tržišta Podravke, naša kompanija nastoji maksimalno iskoristiti navedenu suradnju za moguća ostvarenja poslovnih suradnji na tom vrlo zahtjevnom tržištu te su određeni kontakti s predstavnicima renomiranih trgovačkih lanaca već postignuti i očekujemo u narednom razdoblju maksimalnu konkretizaciju postignutih dogovora”, istaknuli su iz koprivničke kompanije.

Belupo će ostati i uz nogometaše koprivničkog Slavena u iznosu od oko 5-6 milijuna kuna.

I dalje uz 'male sportske klubove'

“Sponzorstva prema uvjetno rečeno malim koprivničkim sportskim klubovima koji nose ime Podravka zadržat će se na istoj razini kao i protekle godine što će u svakom slučaju olakšati rad i samo funkcioniranje tih klubova”, na naš upit odgovorili su iz koprivničke kompanije. U jednom od klubova, pak, kazali su nam da su dobili cijeli iznos za prošlu godinu na račun. Iako ne bi imali ništa protiv od sponzorirane svote, zadovoljni su što ih Podravka podržava. Za “male klubove” ukupno se navodno izdvaja oko 50.000 eura.

Komentara 1

DU
Deleted user
07:33 07.02.2014.

Tenis je oduvijek bio elitni sport podravkine menagerske elite. Tamo su naučili sevirati i zadavati niske udarce, a rezultat je vidljiv.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije