Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA KAKVU TREBAMO

Održivost kao nova smjernica hrvatskog turizma

Rezolucija Zemlja
09.12.2022.
u 14:34

Konferencija pod nazivom „Održivi turizam“ održat će se u utorak 13. prosinca 2022.

Borba protiv klimatskih promjena i globalnog zatopljenja ključni je globalni izazov 21. stoljeća i primarni cilj u gotovo svim javnim politikama zaštite okoliša, a održivi razvoj s ciljem zaštite okoliša i prirodnih resursa postao je nužan u svim sferama ljudskog djelovanja, pa tako i u turističkoj djelatnosti.

Stoga Večernji list u suradnji s partnerima u utorak 13. prosinca 2022. organizira konferenciju „Hrvatska kakvu trebamo: Održivi turizam“ na kojoj će se raspravljati o temama brendiranja Hrvatske kao održive destinacije, masovnog i održivog turizma te održivog turizma na selu. Konferencija je dio Večernjakova projekta Rezolucija Zemlja, dosad najveće ekološkog projekta u Hrvatskoj pokrenutog s ciljem podizanja svijesti o potrebi zaštite i očuvanja okoliša.

Cilj konferencije je na jednom mjestu okupiti stručnjake raznih profila – znanstvenike, tehnološke stručnjake, kreatore javnih politika, ekološke aktiviste i gospodarstvenike – kako bi se kroz konstruktivnu raspravu i stručna predavanja podigla svijest široke hrvatske javnosti o opasnostima klimatske krize i potrebi da se ona prevlada kroz održive prakse u svim segmentima, s naglaskom na održivi turizam kao potencijalnu konkurentnu prednost Republike Hrvatske.

S tom namjerom, na konferenciji će biti predstavljene posebnosti Hrvatske u segmentu održivog turizma poput netaknutog prirodnog okoliša te zdrave i organski proizvedene hrane, koje predstavljaju prostor za daljnji razvoj  turističkih usluga, istovremeno zadržavajući i štiteći ono što Hrvatsku čini posebnom.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije