Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oko 800 studenata

Održano 3. studentsko hodočašće u svetište Majke Božje Bistričke

Stepinčevo u Zagrebačkoj katedrali (1)
Grgur Žučko/Pixsell
12.05.2013.
u 13:03

Kardinal Bozanić: - Brak, majčinstvo, očinstvo je u opasnosti, suočeni smo s izazovom da trebamo braniti da je brak zajednica muškarca i žene, ne smijemo dozvoliti da ta institucija bude diskriminirana

U organizaciji Koordinacije studentskih zavičajnih udruga Sveučilišta u Zagrebu koja okuplja 19 udruga te uz potporu Pastorala mladih Zagrebačke nadbiskupije, oko 800 studenata okupilo se na 3. Studentskom hodočašću u Mariji Bistrici.

Studenti su po duhovnu okrjepu u Mariju Bistricu hodočastili pod geslom „Da svi budu jedno“. Studentima su se pridružili i drugi vjernici, a misi su prisustvovali i general Mladen Markač i Marko Perković Thompson s obitelji.

Svetu misu predvodio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, koji je u propovijedi rekao:

- Prošli četvrtak slavili smo Uzašašće i čuli poruku onima koji su vidjeli da Isus pred njima uzlazi – nemojte gledati u nebo, već vi koji ostajete idite po Galileji, po zemlji, tamo vas čeka vaš zadatak i misija. Mi smo upravo pozvani da idemo u Galileju, da nastavimo sa sviješću da je Isus s nama, da možemo nešto dobro stvoriti na zemlji jer imamo Njegovog duha kojeg smo primili. Vi ste pozvani i poslani da izađete na trgove, ulice, gradove i sela i donesete radost i izvršite zadatak koji imate kao ljudi koji nose Duha Svetoga, a ovo vrijeme traži od nas da izađemo i branimo nešto što se nekad samo po sebi činilo da je datost koju živimo. Suočeni smo s izazovom da trebamo braniti da je brak zajednica muškarca i žene, danas u 21. stoljeću, prije 100 godina to nije bilo potrebno braniti – rekao je kardinal Bozanić te nastavio:

- Institucija braka temeljna je institucija ljudskog društva, majka, otac, dijete relacije su koje se žive u braku i upravo ta institucija danas je u opasnosti, ne smijemo dozvoliti da ona bude diskriminirana. Ne ulazimo u prava drugih, svatko je po savjesti slobodan živjeti kako misli, no želimo obraniti instituciju muškarca i žene jer time branimo nešto na čemu je građena naša današnja civilizacija. Zato trebamo izići, ne se zatvarati, ne gledati samo u nebo, nego braniti, zastupati, iskoristiti svoje demokratsko pravo. Čovjek je u opasnosti, brak je u opasnosti, majčinstvo, očinstvo, na dijete se ne gleda kao na dar već kao na pravo. Samo hrabri će nositi napredak ovome svijetu. Dragi mladi, dragi sveučilištarci, računamo s vama! – poručio je kardinal Bozanić okupljenim studentima.

>>Pročitajte što je kardinal Bozanić odgovorio patrijarhu Irineju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije