Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
priopćenje

Održana sjednica Vijeća za obranu

Vijeće za obranu
Foto: Ured predsjednice
1/2
06.04.2017.
u 15:39

Razgovaralo se i o pitanjima vezanim za razvoj, opremanje i modernizaciju Oružanih snaga

U Uredu predsjednice Republike Hrvatske održana je 10. sjednica Vijeća za obranu koju su sazvali Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović i Predsjednik Vlade Andrej Plenković, priopćenjem javlja Služba za odnose s javnošću Ureda predsjednice.

Uz predsjednicu Republike i vrhovnu zapovjednicu Oružanih snaga i predsjednika Vlade, na sjednici su sudjelovali članovi Vijeća sukladno Zakonu o obrani.

Ministar Krstičević na sjednici je, u kontekstu izrade Strategije nacionalne sigurnosti, izložio potrebu revidiranja strateških dokumenta iz područja obrane, Strateškog pregleda obrane i Dugoročnog plana razvoja Oružanih snaga Republike Hrvatske, o čemu se Vijeće usuglasilo.

Razgovaralo se i o pitanjima vezanim za razvoj, opremanje i modernizaciju Oružanih snaga Republike Hrvatske, među ostalim i o trenutnom stanju borbenog zrakoplovstva, a s ciljem donošenja odluke o mogućnostima i modalitetima razvoja sposobnosti zaštite zračnog prostora Republike Hrvatske od strane Oružanih snaga RH

Na sjednici je izloženo i trenutno stanje i plan sudjelovanja u novim operacijama (UN, NATO i EU) i aktivnostima pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske u inozemstvu te je zaključeno kako će se zbog realizacije navedenog predložiti donošenje potrebnih odluka u Hrvatskom saboru.

Razgovaralo se i o prijedlogu Nacionalnog plana za dostizanje izdvajanja za obranu od 2 % BDP-a te je zaključeno kako će se narednom razdoblju usvojiti navedeni Plan koji će ići u smjeru dostizanja preporučenog izdvajanja za obranu Republike Hrvatske.

>> Hrvatska podiže stupanj spremnosti svojih vojnih postrojbi

>> Krstičević pred okupljenim braniteljima: 'Vrijeme je da se Pume vrate doma, gdje i pripadaju'

Komentara 8

NT
Nikola Turajlić-jaružalo
16:42 06.04.2017.

O Bogo, dobri naš Hrvatski Bože, velika Ti hvala i slava, što si nam poslao svoje izaslanike Vrhovnicu Madonu Kolindu BBh i poglavara Mesiju Andreja BBh, koji stameno stoje na braniku tvojeg najvjernijeg naroda i njegove neovisne države, cijedeći iz svoje državne rage posljednje kapi krvi, kako bi ispunili obvezu o davanju 2% BDP u obranu, a prema NATO standardu. Od sada Lijepoj našoj neće moći uraditi niko ništa, jer je jača od sudbine. Što se pak tiče Vrhovničinih dvonožnih podanika, ovima nitko više neće skidati gaće, jer će po lex Agrokoru i NATO proračunu za obranu od 2% BDP, ovi ostati bez gaća. Medjutim ovima nikada nije bilo krivo ginuti za svoje gospodare, dok su bez gaća su bili stalno.

JC
jerko.cvein2
18:03 06.04.2017.

Opet se ona mora svuda skitati

RE
realisticki
18:04 06.04.2017.

Mogu držat sjednice Vijeća za obranu svaki dan, ali od ovakvih kao Todorić se neće nikad obranit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije