Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Važnost igre za dječji razvoj

Održana radionica za roditelje i djecu u sklopu NIVEA Dječjeg tjedna Izrada igračaka izmamila dječje osmijehe

NIVEA
Foto: PR FOTO
1/6
06.10.2016.
u 11:05

U sklopu NIVEA Dječjeg tjedna Savez Društava naša djeca Hrvatske i NIVEA u suradnji s Društvom „Naša djeca“ Maksimir održali su edukativno predavanje i kreativnu radionicu izrade igračaka za roditelje i djecu. Voditeljica radionice Mirjana Kranželić, samostalna likovna umjetnica i višegodišnja stručna voditeljica likovno-kreativnih radionica i programa za djecu i odrasle, edukativnim predavanjem objasnila je što je igračka, koja je njezina uloga u odrastanju djece, zašto je igračka važna te od kojih se sve materijala može napraviti. Nakon predavanja uslijedila je kreativna radionica izrade igračaka na kojoj su svoju kreativnost iskazali djeca i odrasli.

Radionica je održana u sklopu NIVEA projekta ''Neka odrastanje bude dječja igra'' koji se provodi treću godinu zaredom te ukazuje na važnost igre za dječji razvoj. Educirani volonteri Društava naša djeca, koji su prošli kreativne seminare i edukaciju u sklopu projekta, nastavit će provoditi besplatne radionice za roditelje i djecu diljem Hrvatske do 9. listopada kada završava NIVEA Dječji tjedan, tradicionalna aktivnost Saveza društava Naša djeca i Društava Naša djeca u gradovima i općinama, a koju je ove godine podržala i NIVEA.

O projektu “Neka odrastanje bude dječja igra”

NIVEA je 2014. pokrenula projekt društvene odgovornosti “Neka odrastanje bude dječja igra kako bi naglasila važnost igre za dječji razvoj i dala svoj doprinos u stvaranju boljih uvjeta za odrastanje djece i mladih diljem Hrvatske. Projekt je dio globalne inicijative "NIVEA - stalo nam je do obitelji" kojom NIVEA pruža podršku obiteljima pomažući djeci i odraslima u ostvarenju njihovih punih potencijala. U prvoj godini projekta uređeno je i opremljeno 10 igraonica i prostora Društava Naša djeca te prikupljeno i publicirano više od 600 originalnih dječjih poruka odraslima. U drugoj godini provedbe projekta educirano je 50 volontera za kreativne radionice s djecom iz Društava Naša djeca, koji su proveli 36 radionica s djecom i roditeljima u više od 20 gradova i općina. Izrađen je i poseban priručnik s igrama za djecu, voditelje, mentore, odgojitelje, nastavnike, volontere i roditelje te održan Dan igara u više od 40 gradova i općina diljem Hrvatske.

U sklopu ovogodišnjeg projekta, edukaciju je prošlo 50 volontera Društava Naša djeca s područja cijele Hrvatske kroz tri programa - dva likovno-kreativna i jedan dramsko-lutkarski seminar. Likovno – kreativne radionice održale su dugogodišnje stručne suradnice Saveza DND, Mirjana Kranželić, samostalna likovna umjetnica i  Goranka Vlahović, modna dizajnerica i kostimografkinja. Ksenija Rožman, prof. hrvatskog jezika i dramska pedagoginja i Zvjezdana Balija, odgojiteljica i lutkarica bile su zadužene za dramsko-lutkarske radionice. Sudionici edukacija izradili su preko 120 različitih igračaka te održali jednu dramsku i jednu lutkarsku prezentacija.

O Savezu društava Naša djeca Hrvatske

Savez društava Naša djeca Hrvatske je nevladina i neprofitna udruga građana koja od 1950. godine okuplja, potiče i pruža pomoć osnovnim Društvima Naša djeca (DND) koja djeluju u gradovima i općinama diljem Hrvatske u akcijama i aktivnostima s djecom i za djecu. U Hrvatskoj trenutno djeluje 96 Društava Naša djeca koja rade na promociji i zagovaranju za dječja prava, provode raznovrsne i besplatne aktivnosti s djecom i za djecu te pružaju pomoć i podršku djeci i roditeljima u razvoju i odgoju djece.

Više o projektu "Neka odrastanje bude dječja igra"

Facebook 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije