Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u kaptol boutiqueu

Održana premijera filma o palijativnoj skrbi 'Budi uz mene' Irene Škorić

Foto: Krijesnica
1/15
10.07.2023.
u 14:03

Film je snimljen u sklopu projekta Zdravstveni opservatorij pod vodstvom Krijesnice – udruge za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima

U Zagrebu je u petak u Kaptol Boutique Cinema održana premijera dokumentarnog filma o palijativnoj skrbi “Budi uz mene” redateljice i scenaristice Irene Škorić koji kroz medicinsku, korisničku, njegovateljsku i volontersku prizmu nastoji približiti ovu važnu problematiku širem auditoriju. Palijativna skrb prikazana je u filmu kroz perspektive dionika koji su aktivno uključeni u pružanje skrbi s ciljem osvješćivanja i senzibilizacije javnosti te prikaza nekoliko ključnih elemenata palijativne skrbi poput holističkog pristupa u pružanju skrbi, uključenosti obitelji i značajne uloge civilnog društva i volontera u osiguravanju adekvatne podrške.

Film je snimljen u sklopu projekta Zdravstveni opservatorij pod vodstvom Krijesnice – udruge za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima. Redateljica filma je Irena Škorić, direktor fotografije Raul Brzić, montažer Silvije Magdić, a dizajner zvuka Ivica Drnić. Trailer filma možete pogledati na web stranici Zdravstvenog opservatorija.

Nakon projekcije filma, održana je Tribina o razvoju pedijatrijske palijativne skrbi. Sudionici su bili prof. soc. ped. Gordana Šimunković s Medicinskog fakulteta u Rijeci, koja je glavna autorica smjernica za razvoj pedijatrijske palijativne skrbi, izv. prof. dr. sc. Jasminka Stepan Giljević, dr.med., prim. Pročelnica Zavoda  za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom „Mladen Ćepulić“ i Mirela Stanić-Popović, izvršna direktorica Krijesnice. 

>>VIDEO Zora Markotić ispričala nam je kako je tekao njezin volonterski put

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije