Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Održan MEETEX – u tri dana na najvećoj međunarodnoj burzi poslovnog turizma u Hrvatskoj realiziralo se više od 2000 sastanaka

MEETEX
Foto: Promo
1/28
31.03.2023.
u 15:10

Više od 60 međunarodnih kupaca, od 28. do 30. ožujka, bilo je na čak 1.200 unaprijed dogovorenih sastanaka 1 na 1 s domaćim izlagačima na MEETEX-u u Zagrebu.

Uzimajući u obzir i mnogobrojne ad hoc sastanke koji su održani za vrijeme mnogobrojnih pauzi za networking brojka je prešla i 2.000. To je jedino takvo B2B događanje poslovnog i kongresnog turizma u Hrvatskoj. Koliko je ovakvo okupljanje važno čuli smo od samih sudionika na MEETEX-u:

'MEETEX dovodi top izlagače iz cijele Hrvatske tako da ste sigurni da će tu biti vrhunski profesionalci. Za mene i moj posao u Torontu, koji kreira specifične incentive travel programe i korporativne evente u Hrvatskoj, ovo je važno mjesto. Ovdje se uspostavljaju kontakti, pronalaze partneri i ne možete pogriješiti. MEETEX je stvarno jedan od najboljih evenata u Hrvatskoj' rekla nam je Nicole Šimunac, iz Toronta, osnivačica kompanije Events & Co. te partner MEETEX -a u Kanadi.

Foto: Promo

Partneri događanja i ove godine bili su Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatska turistička zajednica te Turistička zajednica grada Zagreba.

'Poslovni turizam jedan je od generatora razvoja cjelogodišnjeg turizma i to smo prepoznali i kroz Strategiju razvoja održivog turizma do 2030. godine. Poslovni turizam ima dugu tradiciju u Hrvatskoj, jedan je od najbrže rastućih oblika turizma u svijetu i može biti pokretač razvoja cijele destinacije.

Ovom prilikom čestitala bih organizatorima MEETEX-a koji su omogućili izravnu suradnju profesionalcima iz MICE područja te Hrvatsku predstavili kao idealnu destinaciju za poslovni turizam', rekla je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Kristijan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice dodao je:

„U Hrvatskoj turističkoj zajednici prepoznajemo važnost razvoja i promocije MICE turizma. Riječ je o jednom od najvažnijih dijelova ukupne turističke ponude pa u tom smislu pozdravljamo sve aktivnosti i projekte koji doprinose daljnjem razvoju poslovnog turizma u Hrvatskoj. Dugi niz godina podržavamo MEETEX, jedino službeno okupljanje predstavnika kongresnog i poslovnog turizma u Hrvatskoj. Unatoč različitim izazovima svjedočimo gotovo pa potpunom oporavku turizma što potvrđuje i dolazak više od 160 vrhunskih profesionalaca kongresne industrije iz cijelog svijeta u Zagreb“.

Osim za cijelu Hrvatsku, kongresni turizam je važan i za Zagreb.

Foto: Promo

‘Iznimno me raduje da je kongresna burza MEETEX, uspješno prebrodila 3 izazovne godine i ušla u svoje peto izdanje. MEETEX je postao globalno prepoznat i predstavlja jedinstvenu platformu za promociju sveobuhvatne kongresno-incentive ponude Hrvatske i Zagreba o čemu najbolje govori velik interes međunarodnih kupaca. Od ulaska u EU, te recentno, ulaska u šengensku i eurozonu povećava se konkurentnost naših destinacija te se otvaraju dodatne mogućnosti za još snažniji razvoj kongresne industrije, a posebno u Zagrebu čemu doprinosi njegov status najvećeg poslovnog i akademskog središta u zemlji ali i šire. Vjerujem da će prilike koje se nude biti prepoznate i da će pozitivno utjecati na izgradnju adekvatne infrastrukture koja će omogućiti još brži i snažniji rast u vremenu koje dolazi.’ istaknula je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba.

Da organizatori MEETEX -a brinu i o budućnosti turizma govori činjenica da su i studenti turizma s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu te Sveučilišta Libertas imali priliku posjetiti ovo ekskluzivno događanje.

Oliver Keser, redoviti profesor na katedri za turizam, zagrebačkog Ekonomskog fakulteta i pročelnik katedre podijelio je s nama svoje dojmove: 'Ovo je jedinstvena prilika da studenti vide u realnom okruženju kako se sklapaju poslovi na jednoj platformi business to business. MEETEX je dokazao u proteklih pet godina da je uspješna platforma za spajanje ponude i potražnje u području kongresnog turizma i to je Ekonomski fakultet prepoznao kao jednu od mogućnosti za suradnju. Ovo je idealna prilika za spoj teorije i prakse gdje studenti imaju mogućnost vidjeti na koji način poslovni svijet u turizmu funkcionira i na taj način zapravo nadopuniti teorijska znanja.'

Foto: Promo

Profesorica Andreja Rudančić sa Sveučilišta Libertas, s kolegija Upravljanje turističkim događanjima također je dovela grupu studenata:

'Dobili smo poziv od gospodina Ranka Filipovića da studenti upoznaju proces samog nadmetanja što se tiče poslovnih događanja i kako to funkcionira na tržištu. Ovo je prilika da razmisle pronalaze li se u takvoj niši posla, a možda i u budućoj karijeri. Izuzetno im je sve to zanimljivo, a ja sam sretna što naši studenti imaju tu priliku.'

Svoje dojmove s nama je podijelila i studentica Kristina Kalebić sa Sveučilišta Libertas koja je istaknula da joj je dolazak na MEETEX puno pomogao, pogotovo kada povezuje teoriju i praksu te vidi kako funkcionira tržište. Neki od izlagača već su joj poznati, a s nekima bi se voljela susresti i razgovarati o budućem zaposlenju. Bilo bi joj drago da u budućnosti bude dio uspješnog tima.

Za dobru atmosferu i dodatnu vrijednost eventa pobrinuli su se partneri Quahwa i Eldra produkcija.

Strani kupci imali su prilike upoznati Dalmaciju i Zagreb na fam tripu prije MEETEX-a. Glavni grad su upoznali na vođenoj turi, te na svečanoj večeri uz zabavni kviz o zanimljivostima Zagreba. Tako su uz ugodno druženje u opuštenoj atmosferi dodatno upoznali ljepote Hrvatske i učvrstili poslovne kontakte.

Foto: Promo

MEETEX event vodio je Peter Hopwood, stručnjak za storytelling i javni nastup.

Dio stranih kupaca nastavlja istraživati Hrvatsku na organiziranom fam tripu koji će im otkriti ljepote Kvarnera i Dubrovnika. Saznali smo da su neki i privatno produžili svoj boravak te se upustili u otkrivanje Hrvatske. Iako su dojmovi još svježi, sve naznake sudionika, kako kupaca, izlagača i partnera, ukazuju na to kako je ovo bio najbolji i najkvalitetniji MEETEX do sada. Stoga organizatori već ozbiljno planiraju sljedeće izdanje.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije