Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ratnica iz kobanija

Odrubili glavu djevojci koja je smaknula 100 džihadista?

Rehana
Foto: Twitter
27.10.2014.
u 18:31

Rehana je jedna od ratnica koje su postale simbol otpora sirijskoga grada Kobanija

Djevojku nazvanu Rehana, jednu od ratnica koje su postale simbol otpora u Kobaniju, džihadisti su navodno zarobili te smaknuli odrubljivanjem glave. Vijest se proširila medijima, piše Daily Mail, nakon što je fotografiju djevojke s dva raširena prsta u znaku "mir" jedan novinar pod pseudonimom Rehana objavio na Twitteru.

Djevojka je tada tvrdila da je ubila oko 100 pripadnika ISIL-a. Privukla je veliku pažnju javnosti i postala simbol nade opkoljenog sirijskog grada na granici s Turskom.

Dok se još uvijek čeka potvrda informacije o njezinoj smrti, strani mediji podsjećaju da upravo žene igraju važnu ulogu u obrani Kobanija te borbi protiv džihadista. Još u travnju formirani su odredi kojima je pristupilo 10.000 kurdskih ratnica.

>>Svjedoci: Džihadisti napadaju Kurde u Kobaneu bojnim otrovima

>>Žena koja je spasila Kobane

 

Komentara 41

PA
pacoje
19:15 27.10.2014.

da, sve u prici je tu, samo glave nema nigdje ne internetu,kako da verujemo u nesto sto je ranije sirio vijest za masovna oruzja za masovna ubistva iraka i sadama huseina, necu da kazem da ne vjerujem daily maily,i zapadnojnoj propagandi putem medija, ali sve mi ovo lici na ono kao za egipat i gazu, gdje se kaze "rekla ,kazala, i cinila"..ali nigdje od toga istine nije bilo, i dan danas daju informacije "rekla,kazala, imamo vrlo poverljive informacije" a onda istina sasvim drugacija od one koje sire zapadne medije...ja im vjerujem ali samo da pisu po "rekla i kazala,te poverljivo"

PA
pacoje
19:32 27.10.2014.

hrabre zene, a muskarci gdje su oni ?!..sramota pa gdje su nato vojnici , da zamene zene,i pokazu se kao muskarci, nije to rat od 10.000 ili 15,000 daleko bombardirati, to iako zovemo ratom, bombardirati nekoga od udaljenosti od prekoko 15 000 ili 20 000 km nije rat nego je to dominacija tehnikom,i ja mislim da to nije rat, a sdruge strane protivnik nije vise asad,ovog protivnika sada je nato sam izazvao,i sada ga kao "obranjujuci " napada, meni nije jasno zasto n zapad dujucerasnje teroriste koje je sam tako oznacio i imenovao sada naoruzava i podrzava, recimo kurdsku partiju pkk,one koje i iran podrzava, zatim asada..ja doista ne mogu da zamislim koja je to onda oporba basaru asadu za zapad,ako nije to djavolji krug kojeg amerika testira i podrzava ,ne znam sta drugo...muslimani suniti nece nikada prestati za borbom da istjeraju diktatore, dakle ja ne vidim sta je zapad postigao time sto pomaze demokraciji u bliskom istoku braneci one za koje znamo da nemaju podrsku u vecini naroda "egipat,sirija,irak,itd...da ne pominjem izrael gdje tu pravda zapada je ona koju mi znamo da izrael cini sve drugo ,sem mirnog i pravednog resenja i prava ljudima (e takvu politiku ,podrzava zapad !) takva politika je nista drugo no bacanje prasine u ocima ljudio,onih koji drze do ljudskosti i istine

ME
MED
20:29 27.10.2014.

Heroj djevojka!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije