Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRANSRODNE OSOBE
Povratak na članak

Određuje ih stvarni rod, a ne spol

Procjenjuje se da oko 1,5 milijuna transrodnih osoba živi u zemljama EU

Komentari 8

Avatar bojlere
bojlere
11:47 05.04.2014.

F64! Dijagnoza koja je ušla u zakone poremećaji spolnog identiteta počinju sa šifrom F64. Tu je nekad bila i homoseksualnost ali je izglasano da to više nije bolest. Tako će se jednom izglasati i za ovo. Pa već sad djecu uče u OŠ (prema preporučenij literaturi) da je npr. Jovo Jovanović žena s penisom. Podučavajući tako djecu se izravno gura u neke psihoporemećaje koji su, divna li čuda, ipak još klasificirani kao bolest. Takvim osobama treba pružiti medicinsku skrb, a ne uvesti poremećaj u zakonodavstvo.

VL
Avatar gladnijura
gladnijura
13:05 05.04.2014.

Sljepilo nije uvijek samo fizičko; ima i psihološkog sljepila.

VL
Avatar frtro
frtro
11:24 05.04.2014.

gade mi se

VL
DI
Dingač
12:44 05.04.2014.

hoće li dečki s vaginom piškiti u isti toalet sa dečkima s penisom?!

VL
Avatar Y-urica
Y-urica
11:51 05.04.2014.

Pametna odluka ustavnog suda jer osobe s takvom problematikom su izuzetno kompleksne osobe i dobro je da uz pomoć lječnika i psihologa realiziraju svoje osječaje kako bi postgale kompletne prema svom viđenju samih sebe. Očekivati da će primitivno-zatucana okolina kaoao što je naša (čast izuzecima) prihvatiti tako nešto je iluzorno i nerealno. Zapitao bih te dušebrižnike da li bi bilo dobro da im netko zakonom regulira kada smiju moliti boga i da li i kad smiju ići u crkvu na misu ili...koliko puta često smiju upražnjavati bračne dužnosti sa svojim partnerima. Takvim stavovima pokazuju ne samo netoleranciju nego i pomanjkanje krčšanskog odgoja (svi smo pred bogom isti),a ujedno sipaju mržnju kao da su im te i takve osobe u najmanju ruku pobile cijelu obitelj.... Neshvatljivo zdravom razumu ,a svakom pametnom dosta !

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.