Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Croatia osiguranje

Određeni podaci o poslovanju na udaru istražitelja PU karlovačke

osiguranje
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
14.01.2014.
u 11:33

Sporna su, navodno, neka radna mjesta, a iz Uprave poručuju da istraga ni na koji način ne utječe na poslovanje karlovačke poslovnice

Policijska uprava Karlovac po anonimnoj je prijavi zatražila pregled određenih podataka u poslovnici Croatia osiguranja u Karlovcu. Riječ je o standardnoj proceduri po anonimnoj prijavi tijekom koje ćemo surađivati s nadležnim tijelima u svrhu obostranog interesa o utvrđivanju mogućih nepravilnosti.

Tajni postupak

U ovom trenutku nemamo saznanja o rezultatu istrage te ne možemo niti smijemo komentirati detalje do završetka istrage. Možemo samo potvrditi da istraga ničim ne utječe na poslovanje poslovnice - doznajemo iz Službe za marketing i korpoorativne komunikacije Croatia osiguranja.

Da je u tijeku istraga u karlovačkoj poslovnici ove ugledne osiguravateljske kuće, potvrdili su nam i iz PU karlovačke.

No, kako je po Zakonu o kaznenom postupku, riječ o tajni, niti oni nam ne mogu reći što istražuju. No, neslužbeno doznajemo kako je u anonimnoj prijavi, poslanoj na adresu predsjednika Hrvatske Ive Josipovića, te Mladena Bajića, glavnog državnog odvjetnika, navedeno nekoliko navodnih nepravilnosti vezano uz poslovanje bivše ravnateljice Božice Kovačević.

Navodno su upitna zapošljavanja nekih djelatnika koja su radno mjesto u Karlovcu dobila zbog poznanstva ili rodbinskih veza, a da gotovo i nisu dolazili na sporna radna mjesta. Ogorčenje djelatnika karlovačke podružnice tim je veće što su neki od zaposlenika koji su navodno pod istragom ‘nagrađeni’ premještanjem u druge poslovnice, Zagreb ili Sisak.

– Koristimo priliku naglasiti da Croatia osiguranje pozdravlja transparentnost i etičnost u svakom segmentu poslovanja. Naša tvrtka od 2010. godine provodi Antikorupcijski program s ciljem stvaranja preduvjeta za sprječavanje korupcije na svim razinama djelovanja i putem naše internetske stranice www.crosig.hr svi građani mogu prijaviti sumnju u nepravilnost u radu, poštivanje zakona ili propisa - dodaju iz Croatia osiguranja.

Promjene zbog kvalitete

Kao što smo već pisali, od sredine studenog 2013. karlovačka i sisačka podržnica spojile su se u jednu srednju, Filijalu Zagrebački prsten, stoga u Karlovcu tvrtka sada ima poslovnicu.Novom organizacijskom strukturom poslovanja, rečeno je, pojačat će se i ubrzati prodaja i usluga osiguranja, te će biti veća kvaliteta usluge korisnicima i osiguranicima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije