Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pronašli rješenje

Odobrena kupnja klorinatora koji će uništiti sve bakterije u vodi

\'klonirator1_anp_sis_191010\'
Antun Petračić/VLM
20.10.2010.
u 16:40

Mjesni odbori odlučili su i dalje sami upravljati vodovodom, kaže gradonačelnik Željko Nenadić

Skorašnjom ugradnjom uređaja za automatsko kloriranje opet će ispravna za piće postati voda zajedničkog lokalnog vodovoda petrinjskih prigradskih naselja Hrastovice i Taborišta. Klorinatorom će se uništiti sve bakterije – tvrdi dr. Inoslav Brkić, specijalist epidemiolog županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

I dalje ovise o cisternama

Na kolegiju gradonačelnika Željko Nenadić donio je ovaj tjedan odluku o hitnoj kupnji klorinatora, za što će Grad Petrinja iz svog proračuna izdvojiti oko 14.000 kuna. Uređaj će se žurno montirati i time riješiti velika komunalna briga Grada i stanovnika dvaju sela. Zbog bakterijskog onečišćenja njihova vodovoda od 10. rujna pitku vodu u cisternama im dovozi Javna vatrogasna postrojba Petrinje.

– Prije postavljanja klorinatora morat će se dezinficirati vodosprema i hiperklorirati cijela mreža. To će biti dovoljno za pitkost vode, čija kemijska analiza pokazuje dobru kvalitetu, izuzevši fekalne bakterije – dodaje dr. I. Brkić.

Očistili glavno vrelo

– S mjesnim odborima Hrastovice i Taborišta održali smo dva radna sastanka, a odlučili su vodovodom i nadalje oni sami upravljati. Nisu pristali da brigu o vodi preuzme gradsko poduzeće Privreda, koje bi tada uvelo i naplatu – rekao je Željko Nenadić.

Po savjetu stručnjaka, protekli vikend šest mještana ovih susjednih sela zajedničkom radnom akcijom očistilo je glavno vrelo u šumi povrh Hrastovice, u nazočnosti tehničkog rukovoditelja Privrede Igora Filkovića i zamjenika gradonačelnika Milana Hercega, voditelja Operativnog stožera za rješavanje vodoopskrbe ovih mjesta.

– Na dobrom smo putu da se u potpunosti normalizira stanje s izvrsnom pitkom vodom, kakvu pijemo godinama- ohrabreno kaže predsjednik Vijeća mjesnog odbora Taborišta, Zdenko Kokan.

Za one koji ne čekaju dolazak vatrogasne cisterne, voda za piće iz samoga vodovoda trenutačno se iz Zavoda za javno zdravstvo preporučuje koristiti samo uz prokuhavanje barem deset minuta.

Komentara 4

HA
halosk
19:09 21.10.2010.

Tko je ovdje lud a tko zbunjen?Koliko se razumijem fekalne bakterije dolaze iz fecesa da nebudem prost iz g.....Zar nebi trebalo vidjeti gdje g.... ulazi u vodu????????tj rješavati stvari u korjenu???????

SP
simpa_paket
14:27 25.10.2010.

Naravno da se neće rješavati pravi izvor problema!! Vodoopskrba Petrinje se želi bilo kako dočepati vlasništva na izvoru i ako več i ovako i onako sustavno krade vodu iz izvora, pri tome ostavljajući mještane Hrastovice bez vode danima!!!!!

MM
m/m
11:53 05.01.2014.

D. d. ! Dobro došli u MDDXIV-2014.-MMXIV godinu ! dr. Inoslav Brkić, specijalist epidemiolog županijskog Zavoda za javno zdravstvo jE bogatstvo Grada PETrinie & Predsjednik Vijeća mjesnog odbora Taborišta, Zdenko Kokan & Gradsko poduzeće Privreda & Rukovoditelj Privrede Igora Filkovića & bivši Zamjenik gradonačelnika Milan Herceg, voditelj Operativnog stožera za rješavanje vodoopskrbe i ovog mjesta. Blago pokojni, bivši Gradonačelnik Željko Nenadić činio je i ostala su i časna svjedočanstva " Za životabrate, za života"; AnaMaria Rabate. Evo i EUropske zajednice, a PETrinia imaIm@IMA 100. slovima (sto) obljetnicu pitkE vidE u PETrini, vodovoda u PETrini, tvornicu vodE u Novom Selištu s VAŽEĆiM rješenjem o odobrenju za građenje i uporabnom dozvolom aLL i jošJošJOŠ nekoliko mjesnih vodoVodaVODE. Hv@la Bogu & ... ! Slava pređima ! Sretno vodoVodiVODE prem´ obvezi ugovorenog, ZA PETrinu, okoli PETriniE, svim´ ljud´ma, blagu & bilju .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije