Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bet Israel:
Povratak na članak

'Odnos prema manjinama u Hrvatskoj je uvredljiv, ponižavajući i diskriminatorski'

Manjine u Republici Hrvatskoj sve su zabrinutije za svoj položaj, napisao je u otvorenom pismu predsjednik Bet Israela Aleksandar Srećković

Komentari 28

BK
branko-kockica
10:43 17.05.2017.

Bet Israel? A kako bi bilo da kopiramo izraelski model politke prema manjinama, koji uključuje zabranu stjecanja nekretnina, zabranu dobivanja državljanstva, zabranu kretanja za svakog koga rabinat nije proglasio Židovom?

VL
KA
kajbum
10:59 17.05.2017.

Alexandar trebali vise ista napisat

VL
DS
ds
12:41 17.05.2017.

Vidi ti našeg Ace Srećkovića,kako se n brine za manjine.Vidi se Goldštajnov rukopis.Prije mjesec dana bio sam u Jerusalemu,imao sam priliku vidjeti,kako manjina zivi,bilo bi mi drago da taj Aca napise Otvoreno pismo vezano na prava Palestinaca u Izraelu.Po njihovom Aci Palestincima u Izraelu teče med i mlijeko,mo'š mislit.

VL
VA
vadis
18:18 17.05.2017.

Sto je Brkic izjavio je necuveno. Kao potpredsjednik Sabora sto je izjavio je neprihvatljivo, on bi trebao biti smijenjen. Ocito da vi odobravate diskriminaciju. Ali, i zato nazalost Hrvatska tone. Mladi bjeze vani, i zato sto je Hrvatska dobrim dijelom ksenofoba drzava.

VL
ZL
zlocinackaplatforma112
13:03 17.05.2017.

Zbilja u RH svaka budala može laprdati što želi pa tako i ovaj, valjda srbin osnažen deklariranjem kao židov....zaboli me pipa što razni j....tri pišu i govore o tobož uskraćenim pravima manjinama i navodnim ugrozama istih. U hrvatskoj žive hrvati među kojima ima hrvata porijeklom židovskim, bugarskim, talijanskim, njemačkim, vlaškim i td ali ih nitko nikad od izvornih hrvata nije na bilo koji način ugrožavao osim ako ti hrvati manjinskog porijekla nisu svojom rječju ili djelom naudili hrvatskoj državi ili narodu, što je onda sasvim druga priča jerbo takve treba zatvoriti au konačnici protjerati što nema nikakve veze s mržnjom nego pravom za obranu svog nacionalnog identiteta i obrane svoje domovine.

VL
MI
Mimizo
11:22 17.05.2017.

aleksandar sada sam siguran da je članak nepristran hahaha a pitao bi židove šta je sa palestincima oni bi svima držali lekcije čak i gdje nema diskriminacije kao kod nas osobno znam primjere gdje manjina ugrožava večinu ali i to je hrvatska

VL
ME
medved12
12:00 17.05.2017.

he he židovi he he a palestincima je lijepo sa njima ha ha

VL
DU
Deleted user
14:16 17.05.2017.

Uvijek, ali zaista uvijek kada u Hrvatskoj stvari krenu nabolje (rast BDP-a, smanjenje nezaposlenosti, turistička sezona bu bila iz snova, raste izvoz,...) onda se na ovakvi da nađu ovakvi i započinju Hrvatsku diskreditirati po inozemstvu ovakvim kretenarijama!

VL
MR
MrkiMedo
12:48 17.05.2017.

I sto predlazete da napravimo sa Tomasickom, Gluncicem i Brkicem? Uzeti im gradjanska prava? Osuditi na dozivotnu robiju? Goli otok? Na lomacu? Ocito (po vama) ne mogu oprati te "grijehe".

VL
VA
vadis
19:06 17.05.2017.

Izgleda da ste i vi ksenofob.

VL
PR
pritiskovic
11:43 17.05.2017.

Dok je nama dr. Vase i sličnih dojdeka Hrvatska ostaje europsko dno dna...

VL
VL
????
10:53 20.05.2017.

Kako bih se ja proveo da recimo odem u Izrael i počnem govoriti o diskriminaciji kršćana od strane židova i muslimana? Mislim da mojih izjava ne bi bilo ni u jednim novinama i još bi vjerojatno završio u šakama Mossada, Hezbollaha ili Hamasa, odnosno svih skupa zajedno jer su oni dio jedne velike hobotnice i uopće nisu suprotstavljeni, Ujedinjuje ih mržnja prema svemu što je kršćansko.

VL
SU
SUBARU
12:09 17.05.2017.

A viđe naše domoljubne kopirke.

VL
SL
Stjepan Lackovic
14:43 17.05.2017.

g,sreckovicu, radin ,pupovac i vama slicni populisti,sto ste toboze ugrozeni, od vas se ne moze nista drugo ni ocekivati nego da u svakoj prilici blatite nasu domovinu od koje svi vi jako dobro zivite a nasi radnici i umirovljenici kopajuaju po kontenjerima i jedva spajaju kraj sa krajem ,kako vas nije sramota tako blatiti nas narod i pojedince?zasto ne dignete glas protiv izraelske vlade i deseterostroko vise pojedinaca koji proganjaju manjine a najvise palestince koji su prvi tu zivjeli a postupa se sa njima gore nego hitler za vrijeme nacizma sa zidovima a mesetar g. pupovac hvali svoje cetnike i ( place za titom i jugoslavijom) kao da su bili nobelovci za mir a bili su najveci krvnici nad zarobljenicima a sebe zovu antifasistima i humanistima a sve nase je ustasko pa i hrvatski domoljubni partizani i nasi branitelji koji su pobjedili i protjerali te sve fasisticke horde iz lijepe nase,sram vas bilo bijedo ljudska

VL
OG
Oger
13:53 17.05.2017.

Vidi, vidi kako komentatori podrzavaju mrznju, nepodnosljivost, a da ne govorim o onima koji ne razlikuju krusku od jabuke.

VL
BA
bakulušić
21:22 18.05.2017.

Odnos prema manjinama u Hrvatskoj je primjer i uzor svima u svijetu i to je očito svakom dobronamjernom čovjeku. Onima koji to nisu i ne žele biti, ne treba pridavati značaj koji im ne pripada. Njima je politikanstvo draže od istine. Pa neka im bude!

VL
NE
nevjerujženikojalaže
21:43 17.05.2017.

ne vidim razlog zašto redakcija večernjeg lista ne demantira samu sebe ili ne navode točne činjenice jer imaju kolumnu gosp. ivkošića gdje isti navodi kako je izjava gosp. brkića izvučena iz konteksta odnosno nedostaju dijelovi izjave gosp. brkića. gosp. ivkošić navodi: Prvo, umetnuli su riječ “samo”, koju Brkić nije izgovorio. I drugo, iz rečenice u kojoj Brkić kaže kako o Hrvatskoj odlučuju Hrvati i Hrvatice, izostavili su bitan dodatak da to rade “uz manjine koje imaju značajna prava”. - - evo, javno pitam redakciju večernjeg lista; zašto niste tekstualno prezentirali cjelovitu izjavu gosp. brkića na ovom portalu kada je sama izjava bila tema već to moramo doznati tek kroz kolumnu gosp. ivkošića, također na ovom portalu ?

VL
MA
macks
12:52 17.05.2017.

Brkic je apsolutno u pravu,samo sto se Srbi uopce nebi trebali tretirati kao nacionalna manjina nego kao neprijateljski ostaci u Hrvatskoj!!!

VL
TR
TrvtkoKomadina01
16:02 17.05.2017.

Da li to laprdaju židovi koji na najgori način teroriziraju palestince i gaze sva ljudska prava. Nije ni čuudo što su židovi najomraženiji narod na kugli zemaljskoj.

VL
VA
vadis
11:23 17.05.2017.

Hrvatska ne smije tolerirati diskriminaciju nikoga, a posebice manjina. Bilo to nacionalnih, seksualnih, rasnih i vjerskih. Brkic je ksenofob, njega treba smijeniti.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.