Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
malena kuća

Ukrali im kuću! Pronašli je 1500 kilometara dalje

Ukradena kućica
Foto: Facebook
1/2
15.09.2017.
u 10:49

Kućicu je dizajnirala estonska drvoprerađivačka tvrtka Smart Deck iz Canberre, u vlasništvu Petera i Julije Fray

Ukradena malena kuća na kotačima otkrivena je u Australiji 1500 kilometara dalje, zahvaljujući kampanji na Facebooku, objavio je vlasnik. 

Prototip malene kuće na kotačima širine 2,4 metara i duljine 4,7 metara  lopov je ukrao i odvezao 1500 kilometara preko dvije savezna države prije nego što je pronađena, kazao je vlasnik u četvrtak.

Kućicu je dizajnirala estonska drvoprerađivačka tvrtka Smart Deck iz Canberre, u vlasništvu Petera i Julije Fray. Ukradena je u nedjelju dok je bila parkirana ispred njihova poslovnog prostora.

Krađa je policiji prijavljena u ponedjeljak, a Julie je na Facebook postavila fotografiju kućice tražeći pomoć u njezinu pronalasku.

"Nismo mislili da ćemo je ikad više vidjeti, no tada su počele pristizati informacije od ljudi koji su vjerovali da su ju vidjeli. Prva je informacija pristigla iz 1300 kilometara udaljenog Brisbanea".

Pronađena je nakon što su dobili informaciju da je netko kućicu dopremio u skladište u Harvey Bayu u Queenslandu. Frayevi su obavijestili policiju koja je uhitila lopova, 24-godišnjaka iz  Canberre.

Kuća je vrijedna 20.000 australskih dolara i teži nešto manje od dvije tone.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije