Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlatni pir

Odmalena smo se lijepo gledali dok smo krave čuvali

Zlatni pir
Rudolf Krznarić/VLM
25.01.2011.
u 12:50

Na svadbi 1961. godine bilo je pedesetak uzvanika, a isti je broj prisustvovao i njihovoj fešti u kutinskom naselju Krč.

Skromni Ana i Mato Pavlović iz kutinskog naselja Krč, u krugu obitelji, rodbine i prijatelja proslavili su pola stoljeća braka. Na okupu su bili djeca Vesna i Slavek, unuci, snaha i zet. Slavlju su nazočili i članovi šire obitelji, brojni susjedi i prijatelji, a među njima i Željko Rumišek, glazbenik iz Husaina, koji je prije 50 godina sa svojom harmonikom bio na svadbi tada mladih supružnika.

– Zlatni pir u Pučkom domu u Krču zajednički smo organizirali s djecom, snahom i zetom, da proslavimo ovih naših 50 godina zajedničkog života – kazao je zadovoljno Mato. Kroz proteklih pola stoljeća Pavlovići su skromno živjeli, sagradili su obiteljsku kuću u Krču, odgojili su sina i kćer, a danas sretno dijele ljubav s petero unučadi i užom rodbinom.Iako na leđima imaju brojne godine, Ana 72, a Mato 74, sretni su što ih zdravlje služi. Doduše, bore se sa šećerom, ali ga, čim poraste, ubrzo lijekovima ‘skidaju’.

Mato i Ana prisjetili su se svoje svadbe 21. siječnja 1961. godine.

– Nakon što smo odlučili zajedno živjeti, jer smo se lijepo gledali od rane mladosti dok smo čuvali krave na obližnjim livadama, tog 21. siječnja otišli smo s kumovima u Općinu i tamo se vjenčali, a potom smo kod kuće održali svadbu, na kojoj je, kao i sada na zlatnom piru, bilo 50 uzvanika. Bili smo mladi i veseli, svatovi su bili veseli i razišli smo se tek u pet sati ujutro – ističu Mato i Ana. Uz obilnu večeru i glazbu, slavljenicima Ani i Mati čestitali su svi uz cvijeće i tortu, a ples su otvorili upravo mladenci, ali na kratko, jer im je odmor bio nužan.

Komentara 2

MA
mališa
09:43 26.01.2011.

\"Lijepo smo se gledali dok smo čuvali krave\". Autentično i ukazuje na međusobno poštovanje čega je danas sve manje.

OK
okus
10:02 26.01.2011.

Iskrene cestitke, pa sve do dijamantnog pira.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije