Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
minostromjer

Odmah su se iskazali Ostojići, a Miljenić i Komadina nepripremljeni

'09.11.2011., Zagreb - Gastroenterolog i SDP-ov zastupnik prof. dr. Rajko Ostojic. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL'
Foto: 'Davor Puklavec/PIXSELL'
1/22
14.01.2012.
u 10:00

Jovanović se bavi drugorazrednim pričama poput nogometa, smatra analitičar Žarko Puhovski.

Nova hrvatska Vlada imenovana je prije tri tjedna. Već se sad stvaraju obrisi koji su od novih ministara stručni i kompetentni, a koji još hvataju konce i djeluju kao da su pali s Marsa jer nemaju uglavnom nikakve stavove o ključnim pitanjima iz svojih resora.

Jovanović bez iskustva

Stoga je žiri od novinara i urednika Večernjeg lista u suradnji s vanjskim analitičarima ocijenio nove ministre po kriteriju stručnosti i pripremljenosti za nove dužnosti. A koliko su neki ministri nepripremljeni preuzeli svoje resore iako dolaze iz te struke, pokazuje i primjer ministra Orsata Miljenića koji je prekjučer na novinarska pitanja uglavnom odgovorao s: “Ne znam. Nemojte me to još pitati...”

S druge strane, ministri poput Rajka Ostojića odmah su nakon stupanja na dužnost krenuli u realizaciju svojih ideja i rješenja. A to pokazuje da su mogli i svi ostali, da su htjeli, pripremiti se za preuzimanje odgovornosti u svojim resorima, pogotovu što su neki od njih znali već duže vrijeme da će postati ministri. U novoj vladi ipak prevladavaju stručni i kompetentni kadrovi, pokazala je naša analiza, a to smatra i politički analitičar Žarko Puhovski.

– U Vladi je čitav niz kompetentnih ministara poput Radimira Čačića, Ranka, Rajka i Veljka Ostojića, iskusnih političara poput Vesne Pusić, Slavka Linića... – kaže Puhovski. Puhovskog zabrinjava odnos Vlade prema znanosti i obrazovanju jer je za ministra tog resora imenovan Željko Jovanović koji nema iskustva u tom području, a koje je iznimno važno za razvoj društva.

– Jovanović se bavi drugorazrednim pričama poput nogometa, on je slučajno postao ministar – smatra Puhovski.

Tuđmanovi kadrovi

Dodaje da su dvojbene kvalifikacije i ministra pravosuđa Orsata Miljenića koji nije dovoljno pripremljen, a i ministar graditeljstva 
Ivan Vrdoljak ima dvojbene kvalifikacije i nema iskustva.

– Sama Vlada pak ne vjeruje u kvalitetu svog ministra uprave Arsena Bauka, koji se čini poduzetnim i sposobnim, pa mu je za zamjenika dala čovjeka iz Tuđmanovih kadrovskih popisa – smatra Puhovski. Dodaje da je nedostatak Vlade što nisu izabrani najbolji ljudi, poput Gvozdena Flege koji nije postao ministar obrazovanja, pa sumnja da su se racionalno vodili kriterijima o funkcijama u Vladi. Prema njegovu mišljenju, Andrea Zlatar je kvalificirana za ministricu kulture i bez posebnih priprema.

– Ministrice poput V. Pusić i M. Opačić uspjele su se dobro pripremiti, a neki nisu uspjeli jer su u zadnji tren uletjeli na te funkcije. No to nas građane ne zanima, nego želimo da Vlada bude pripremljena kad preuzima vlast. Ocjena Vlade je ipak pozitivna – zaključuje Puhovski.

Komentara 46

DU
Deleted user
10:15 14.01.2012.

Sad mi je lakše kad je Puhovski pozitivno ocijenio vladu!

JS
ja sam gladan
10:42 14.01.2012.

Čačić, kompetentan? Je, na svom putu ubije sve prepreke! Opačička, zna sve o obitelji i obiteljskom životu! Kompetentna! Holica, uzet će sirotinji flaše! više neće biti sirotinje kod kontejnera! Kompetentna! Ostojići, naročito jedan od njih.Prodavao tajne! Kompetentan! Puhovski, kompetentan! Svii su Soroševi plaćenici! Kompotentni!

OB
-obrisani-
10:38 14.01.2012.

ja sam srbin....mogu li u sabor ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije