Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUSIJA

Odluku tko će se kandidirati za predsjednika donijet će Putin

medvedev
AFP
20.06.2011.
u 15:48

Svaki čelnik koji zauzme mjesto predsjednika želi se, naravno, natjecati za novi mandat, priznao je Medvedev, ali i dodao: “Drugo je pitanje hoće li donijeti takvu odluku ili neće”.

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev kazao je u intervjuu za Financial Times da bi želio drugi mandat na mjestu predsjednika Rusije, ali da se on i premijer Vladimir Putin neće natjecati jedan protiv drugoga.

– Vladimir Putin je moj kolega i stari prijatelj. Nas dvojica predstavljamo, u velikoj mjeri, istu političku snagu. Natjecanje među nama štetilo bi našim ciljevima – kazao je Medvedev. Nezamislivo mu je, kaže, da se obojica kandidiraju na predsjedničkim izborima.

Svaki čelnik koji zauzme mjesto predsjednika želi se, naravno, natjecati za novi mandat, priznao je Medvedev, ali i dodao: “Drugo je pitanje hoće li donijeti takvu odluku ili neće”. Ako dobije drugi mandat, kazao je Medvedev, uvest će u Rusiju više političke konkurencije.

To je nužno, smatra Medvedev, za ekonomsku modernizaciju i razvoj zemlje. Medvedev se usprotivio i Putinovu konceptu ekonomije kojom dominira država te najavio da bi mogao vratiti izbore za regionalne guvernere koje je zbog centralizacije zemlje ukinuo Putin. Medvedev je, također, izrazio nadu da će američki predsjednik Barack Obama dobiti drugi mandat. Smatra da su se odnosi dviju zemalja popravili tijekom Obamine administracije.

Komentara 2

WE
WelcomeToCroatia
20:23 20.06.2011.

Najbolje da sad Medo postane premijer i da se tako stalno mjenjaju dok ne umru.

Avatar nekakav
nekakav
14:48 22.06.2011.

medek bude premijer, a vladimir nazad predsjednik. rusiju, kao i svaku veliku i jaku državu, se mora voditi čvrstom rukom. uloga države u gospodarstvu mora biti jaka, ako ne i presudna. kao npr. u americi. nema tamo prodaje poduzeća strancima, kako god se oni kleli u globalizaciju, širenje, slobodno tržište. arapi nisu mogli doći do luka, ni kinezi do naftne kompanije. sve što je od nacionalnog interesa, a nafta, plin i rude to jesu, treba država kontrolirati u potpunosti. tako bi i mi trebali, sve koncesije za naftu i plin poništiti, stvoriti nacionalnu kompaniju za vađenje i eksploataciju ruda, nafte i plina, i gotovo. svi ostali nek se bave preprodajom! zašto su se vodili ratovi zadnjih 20 godina? radi kontrole nad naftom i plinom, radi ničega drugog. sadam husein je srušen jer je planirao naftu prodavati za eure, iran je u opasnost radi stvaranja naftne burze, neovisne o new yorku, londonu i singapuru, a i radi trgovine u eurima. afganistan radi plin i ruda. već se zna koliko čega kome. libiju uopće ne treba spominjati. rusija? sva sreća što je pijani jeljcin prije alkoholnog delirijuma vidio putina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije