Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podnijeli prijavu DORH-u
Povratak na članak

Odluku o povratu kamate Franak traži prije ljeta

Direktor HUB-a Zoran Bohaček očekuje reakciju Europske komisije na Vladinu odluku o smanjenju zateznih kamata

Komentari 5

DU
Deleted user
06:24 12.06.2015.

HNB je sve samo ne Hrvatska a još manje Narodna

VL
FI
Fijaker13
23:32 11.06.2015.

Dosta znakovito je da se vijest o konferenciji za novinare, o problemu koji se tiče direktno 60.000 gradjana, objavljuje doslovno pola dana nakon sto je održana. Nisam siguran da je ikada netko kazneno prijavio (bivšeg doduše) guvernera Narodne banke. Ne tvrdim da je to namjerna uređivačka politika, ali propust svakako je.

VL
Avatar taqa
taqa
09:21 12.06.2015.

Koji pokvarenjak moras biti da kazes covjeku kojem je nakon 7 godina glavnica porasla, da se osjeca ostecen.Kretenu jedan, covjek se osjeca pokraden.Prokleti bankarski gadovi

VL
Avatar matalan
matalan
07:40 12.06.2015.

i budući guverner je kriv, svi su krivi za moj kredit, a ja ga pojeo, popio.. zaskijao, auto prodao, banke krive...

VL
Avatar comparator
comparator
07:35 12.06.2015.

Suludo je nakon polovice otplate kredita imati veču glavnicu od prvotne. Izgleda kako sam dobro identificirao spregu banaka i državne kroz prešutni ugovor kojim banke mogu neograničeno na tržište stavljati svoje takozvane proizvode u zamjenu za monetarnu stabilnost i usputno zadržavanje političke klike na vlasti. Moglo bi se povezati i političko povezivanje koje preferira siguran povrat novca kroz rigidni politički sustav gdje banke drže demokraciju kao krinku ,a zapravo podržavaju državni kapitalizam. Povijest hrvatskog zaduživanja vuće korjene još od raspada bivše države kada su se banke željele osigurati za povrat imovine i dugova koje je Hrv atska preuzela. HNB je pristao na političko rješenje kako bi došao do sviježeg novca ali je ujedno "zabetonirao" privredu vežući ju za državna solventna poduzeća koja garantiraju povrat novca. Zato je država tako jaka a razliku i lihvu plačaju građani.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.