Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kadrovska pitanja

Odluke sa zatvorene sjednice vlade

Zagreb: Sjednica Vlade RH održana u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/2
07.07.2022.
u 16:39

Vlada je usmeno izviještena o stanju iskorištenosti sredstava Europskih i strukturnih fondova u Republici Hrvatskoj.

Vlada je u četvrtak na zatvorenom dijelu sjednice prihvatila godišnji obračun strateških robnih zaliha za 2021. godinu te, uz ostalo, utvrdila stajališta Republike Hrvatske za sastanak Vijeća za ekonomske i financijske poslove (ECOFIN), 12. srpnja 2022.

Donesena je Odluka o prihvaćanju Godišnjeg obračuna strateških robnih zaliha za 2021. godinu i utvrđivanju Izvješća o upravljanju za 2021. godinu te Odluka o rashodovanju osnovnih sredstava i sitnog inventara Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja – Ravnateljstva za robne zalihe po godišnjem popisu na dan 31. prosinca 2021., priopćeno je iz Vlade RH

Dana je suglasnost na tekst i ovlaštenje za potpisivanje Dodatka 1 Kupoprodajnog ugovora za brod za prijevoz automobila i kamiona Gradnja br. 514.

Vlada je usmeno izviještena o stanju iskorištenosti sredstava Europskih i strukturnih fondova u Republici Hrvatskoj.

Usvojeni su pregledi zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2022. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine Europske unije.

Što se tiče kadrovskih pitanja, Verica Tomić imenovana je povjerenicom Vlade Republike Hrvatske za obavljanje poslova iz nadležnosti općinskog načelnika Općine Čeminac jer je prestao mandat izabranom načelniku Općine Čeminac podnošenjem ostavke.

Skupštini društva Odašiljači i veze d.o.o. Vlada je predložila izbor novih članova Nadzornog odbora društva Odašiljači i veze d.o.o., temeljem provedenog postupka za izbor članova Nadzornog odbora, na mandat od četiri godine. Za članove je predložila mr. sc. Ivana Damjanovića i Krešu Antonovića.

Tanja Kral imenovana je novom članicom Upravnog vijeća Hrvatskog registra brodova umjesto dosadašnjeg člana Upravnog vijeća koji je umro.

Razriješena je dosadašnja članica Upravnog vijeća Agencije za mobilnost i programe Europske unije Valentina Cesar, a novom članicom imenovana je Emina Kovačević, kao predstavnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Donesen je Prijedlog odluke o imenovanju dr. sc. Bosiljke Britvić Vetme članicom Upravnog vijeća Agencije za znanost i visoko obrazovanje, koja se imenuje na prijedlog Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj, umjesto dosadašnjeg člana koji je umro. Prijedlog odluke upućuje se Hrvatskom saboru na donošenje.

Na osobni zahtjev razriješen je dosadašnji član Upravnog odbora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Marko Markić koji je imenovan kao predstavnik ministarstva nadležnog za poslove energetike.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije