Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijedlog

Odluke i materijali za dopunske izbore i na ćirilici

ćirilica
Dragutin Šantoši
11.05.2010.
u 14:40

Predlaže se da se obvezujuće naputke, izborni materijal i druge izborne materijale u jedinicama lokalne samouprave u kojima srpska manjina brojnošću ostvaruje to pravo, uredi na hrvatskom, ali i srpskom jeziku i pismu, tj. ćirilici.

VIROVITICA – Povodom predstojećih dopunskih izbora za zamjenike općinskih načelnika, gradonačelnika i župana, koje je  Vlada RH raspisala za 13. lipnja ove godine, Vijeće srpske nacionalne manjine Virovitičko-podravske županije uputilo je pismo Branku Hrvatinu, predsjedniku Državnoga izbornog povjerenstva RH.

U njemu se Državnome izbornom povjerenstvu predlaže da, u skladu s čl. 31. Ustavnog zakona, odluke, obvezujuće naputke, izborni materijal i druge izborne materijale, u jedinicama lokalne samouprave u kojima srpska manjina brojnošću ostvaruje to pravo, uredi na hrvatskom, ali i srpskom jeziku i pismu, tj. ćirilici.

– Takve bi mjere bile prepoznatljive kao dodatna nastojanja i doprinos što skorijem otvaranju i zatvaranju 23. pregovaračkog poglavlja u pregovorima za ulazak Hrvatske u EU, tvrdi predsjednik Vijeća Staniša Žarković.

Ključne riječi

Komentara 1

OK
okupator
13:24 12.05.2010.

E moj Staniša! Godina dana prođe a Vaši izbori još ni blizu. Namjera je vladajućeg HDZ-a, dat ćemo to pravo ali,... Znači bit ćeš konačno dožupan ali samo tri godine. Ništa, slažem se da svima treba dati njihova prava ali se ne slažem da treba biti ćirilice jer mnogi \"vaši\" građani danas ne znaju čitati niti pisati ćirulicom pa stoga smatram da vam je nepotrebno...OSIM AKO SE NE MISLITE I DALJE INATITI. Samo da Vas podsjetim da i u Voćinu nisu provedeni dopunski izbori, nadam se da niste zaboravili...Poz

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije