Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
agrokor

Dalić se sastala sa šefom Uprave Sberbanka, Rusi upozoravaju

Martina Dalić
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/7
02.06.2017.
u 18:55

Predsjednik Uprave ruskog Sberbanka Herman Gref ocijenio je da će investicijska klima u Hrvatskoj pasti ne postigne li se dogovor s hrvatskom vladom o kreditiranju Agrokora.

Predsjednik Uprave ruskog Sberbanka Herman Gref ocijenio je da će investicijska klima u Hrvatskoj pasti ne postigne li se dogovor s hrvatskom vladom o kreditiranju Agrokora, izvijestila je ruska agencija Ria. 

"Sberbank je obavio pregovore s Agrokorovim kreditorima, razgovori s hrvatskom Vladom će se nastaviti i ne bude li pronađen kompromis investicijska privlačnost Hrvatske će pasti", rekao je Gref novinarima na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu. 

Vlada potkopava prava kreditora

"Pitanje što će se dogoditi s Agrokorom treba postaviti hrvatskoj vladi", kaže on te ocjenjuje da hrvatska vlada "provodi aktivnosti koje potkopavaju prava kreditora i dogovore s njima" i da je to pitanje o kojemu predstoje ozbiljni razgovori. 

Ocjenjuje da "odluka hrvatske vlade o Agrokoru vrlo ozbiljno potkopava investicijsku klimu u Hrvatskoj" te da će, ne nađe li se kompromis s investitorima, to dugoročno negativno utjecati na sliku Hrvatske u očima investicijske zajednice. 

Premijer Andrej Plenković je u Sinju ključnim istaknuo postizanje dogovora oko nove likvidnosti za Agrokor. "Sve banke, domaće ili strane, dobrodošle su sudjelovati u tom procesu, koji će omogućiti da se restrukturiranje kroz izvanrednu upravu učinkovito odvija kroz narednih godinu dana", zaključio je predsjednik Vlade.

Dalić se sastala s Grefom

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić sudjelovala je jučer i danas na 20. Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu, priopćeno je iz Ministarstva.

Na marginama Foruma potpredsjednica Dalić sastala se s više sudionika, između ostaloga i s predsjednikom Uprave Sberbanka Hermanom Grefom, s kojim je razmijenila informacije i prodiskutirala činjenice o procesu izvanredne uprave u Agrokoru, kaže se u priopćenju.

Cilj Međunarodnog ekonomskog foruma bio je omogućiti platformu za rasprave o globalnim izazovima s kojima se suočava svjetsko gospodarstvo, ključnoj problematici u planovima Rusije, razvoj ljudskog kapitala i obrazovanja te proboj novih tehnologija i inovativnih rješenja, dodaje se. Međunarodni ekonomski forum okupio je predstavnike 62 zemlje, uz 8.000 sudionika i preko tisuću stranih i ruskih tvrtki.

 

Komentara 28

TO
tolitol
19:39 02.06.2017.

Umjesto da se Agrokor poslalo u stečaj, u kojem je očito trebao biti prije dosta vremena, ova vlada pokušava spasiti taj zombij od poduzeća. Pitanje je jedino koliko ćemo kao porezni obveznici ovaj suludi plan Plekovića i njegovih platiti. Da im padne ovog trenutka milijardu eura u ruke, opet ne bi bilo dovoljno. Umjesto da se iz ovoga izvuku pouke i promijeni ponašanje u ovoj državi, mi se sad grčevito držimo za propale ekonomske recepte, isto onako kad se Milanović grčevito borio za strukture starog režima svojim lexom Perković.

PU
Pukovnik
19:56 02.06.2017.

Trziste u RH slicno je onom u Sjevernoj Koreji. Ovdje lokalni lopovi piju krv stanovnistvu i iza sebe ostavljajj spaljenju zemlju. Kako su opustili domace pasnjake potegnuli su za novcem izvana. Tu nastaje problem - Rusi ne shvacaju humor "a la Todoric" i zele novac natrag. A s njima nije se saliti. Dokaz domace mocvare je da je Dalickin muz clan Uprave Ine sto dokumentira sukob interesa na svim razinama gospodarstva i politike. Gace ce joj se tresti kad je uzme u molitvu u Sankt Petersburgu. Ovdje u ovoj kaljuzi mogu glumiti elitu iza Bregane je toj "sili" kraj.

Avatar babas
babas
20:21 02.06.2017.

Naivni Rusi,sa hrvatskim varalicama jos nisu imali posla. Kod nas su lazirana knjigovodstva,lazirane revizije,lazirana izvjesca,mjenice bez pokrica,politicari lopovi,korumpirano sudstvo i ostale drzavne institucije vise pravilo nego izuzetak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije