Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGRANIČILI CIJENE
Povratak na članak

Odluka Vlade: Ovi proizvodi ne smiju biti skuplji nego što su bili 30. siječnja

Proizvodi poput brašna, mlijeka, jaja, šećera, soli, riže, svježeg mesa i sl., ne smiju biti skuplji nego što su bili na dan 30. siječnja 2020. godine

Komentari 31

Avatar HILARIUS FELIX
HILARIUS FELIX
22:18 14.03.2020.

Konačno. Treba stati na kraj ovim lešinarima koji pokušavaju masno zaraditi na nesreći.

VL
TH
than
00:27 15.03.2020.

Budući da ne proizvodimo niti približno hrane za svoje potrebe ovo bi moglo ispasti i kontraproduktivno. Primjer. Mlijeko masovno uvozimo. Ako se vani podigne cijena mlijeka, a kod nas je uredba da ne smije biti skuplje to može značiti samo jedno - nestašicu. Rižu, ako i negdje uzgajamo to je u smješnim količinama. Pšenica se isto masovno uvozi. No sada na vidjelo dolazi koliko je pogibebljno to što se uništilo selo i poljoprivreda. Glavno da se daju subvencije za privatne bazene. To je taj "rad".

VL
OV
Ovozemaljski
23:00 14.03.2020.

A wc papir nisu zaštitili?🤣

VL
DA
davidbraco
23:54 14.03.2020.

Europa komplet u karanteni a mi uvozimo 70 % hrane! Svesrdno razumijem naše političare-sad nemamo gubitke zbog neprodane hrane a stanovništvo će postati zdravije zbog posta. Kad se budu zbrajali gubici komplet u svijetu baš me zanimaju cifre. Hebote jedinoo su Kinezi na dobitku, imaju čišći zrak a i svi željno išćekuju njihove proizvode-usput Kinezi su i poslali konkretnu pomoć drugima. Ps: Kinezi su usput za male novce pokupovali dionice mnogih stranih firmi u Kini.

VL
DE
densokubura
07:34 15.03.2020.

uf strašna li mjera dok je trebalo uvesti mjeru da prvo treba otkupiti sve domaće proizvode pa samo ako ponestane dozvoliti uvoz, gdje ste bili onda ?

VL
AN
Andrej07
22:22 14.03.2020.

A da li će vlada donijeti odluku o zabrani nestajanja tih proizvoda sa polica? Ovo je samo ulje na vatru daljnoj paničnoj kupnji, pazite što sam napisao. Ovakve mjere su u komunizmu redovito značile nestajanje proizvoda sa polica.

VL
ST
stefj
00:39 15.03.2020.

Očito je da stvari izmiču kontroli i da se ovakva situacija očekuje još dugo... A ova mjera zapravo znači nestašicu, jer će kuna očito otići kvragu, a većinu stvari uvozimo... Jedino mi nije jasno kako će kontrolirati cijene na placu, a nestašica će stvoriti crno tržište koje je ionako bez kontrole...

VL
Avatar Damating
Damating
22:36 14.03.2020.

Pola od tih namirnica će nas razboljeti pa čak i ubiti brže nego korona! Šećer, rafinirano ulje, konzerve pašteta, bijelo brašno, bijela riža, tjestenina, crveno meso itd...

VL
KR
Krotila2
22:29 14.03.2020.

*ando *opovska,kada ćete donit odluku da 90% proizvoda bude domaće proizvodnje

VL
GA
Gajger
00:22 15.03.2020.

Sjajna odluka, znači za koji dan ćemo imati crno tržište navedenih proizvoda jer ih se više neće moći kupiti u dućanu. Zašto jednostavno nisu donijeli odluku o zabrani koronavirusa pa ne bi više bilo nikakvih problema? Idiotima nije nikad dosta socijalizma i državnog reguliranja cijena.

VL
RO
RogaBabaroga
10:01 15.03.2020.

a prodavaci na placu!? tko njih kontrolira? jucer cerler 30 kn, krumpir 12?!?!

VL
Avatar Ležeći Policajac
Ležeći Policajac
03:49 15.03.2020.

Nije toliko bitno hoće li ti proizvodi biti skuplji, već da li će ih uopće biti u prodavaonicama. Bolja mjera je uvesti bonove za snabdijevanje, da nitko ne može biti zakinut, ili da nije dobio sljedovanje. Tako se suzbija mešetarenje i lopovluk.

VL
IB
iva.begovic
08:28 15.03.2020.

Upravo je nevjerojatno koliko naši političari, državna uprava i administracija uopće - na svaki problem udaraju sa velikim riječima i pečatima. A odluke i rješenja koja su popečatili ne mogu izvršavati. Npr. glavni državni inspektor hvali se kako je donesenoo više od deset tisuća rješenja o samoizolaciji. Za koja rješenja su ljudi satima čekali OKUPLJENI u ogromnim redovima. I kada su na kraju dobili taj papir (s pečatom) ono što na njemu piše nitko ne može izkontrolirati, a i obveznik ne može izvršiti jer se na broju koji zovu epidemiolozi ne javljaju obzirom da ih nema dovoljno. Zar u ovoj digitalnoj eri ne bi bilo jednostavnije da je svatko na ulazu potpisao da je primio letak sa obvezujućim uputama, a da su njegovi podaci tj. odredište i razlog dolaska u Hr, uneseni u informatički sustav kako bi se radile check probe pridržavaju li obvezujućih uputa. I to je to. Sram me je u kakvom sustavu neznalica i ignoranata i sama radim. Od Vlade i državne uprave više je štete nego koristi.

VL
IB
iva.begovic
08:31 15.03.2020.

Povijesna je usuda da svaka asocijacija, od Mletačke republike peko Austrougarske i nekoliko Jugoslavija - u kojoj je Hrvatska - neminovno počinje propadati. I sada se to potvrdilo, čim je Hr počela predsjedati Vijećem EU - Europa je u problemima.

VL
DK
dinar-kuna-euro
09:41 15.03.2020.

Bravo!

VL
BL
Blathnat
03:12 15.03.2020.

Novinarka kaze:Odlukom ovlašćuje se ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta da, u slučaju opasnosti od nestašice navedenih proizvoda, ograniči njihovu prodaju izvan područja Republike Hrvatske, u skladu s člankom 36. Ugovora o funkcioniranju Europske unije... Scenarij zvuci poznato kao i 45-te kad se djelilo na zlicu...

VL
NE
NervozniPoštar
23:37 14.03.2020.

Dakle ukida se tržišno gospodarstvo i vlada "desnog centra" nas vraća u socijalizam.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.