Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Ina – MOL

Je li optužnica protiv Hernadija postala pravomoćna?

Hernadi
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
09.06.2014.
u 16:00

Hernadi nije ispitan u istrazi jer su mu Mađari odbili uručiti pozive

Je li optužnica protiv Zsolta Tamasa Hernadija, predsjednika uprave MOL-a, postala pravomoćna, znat će se sutra ujutro.

Odlučeno je tako danas na optužnom vijeću kojim je predsjedala sutkinja Gordana Mihela Grahovac, a na kojem su optužba i obrana iznijele svoj stav o optužnici. Hernadija USKOK tereti da je s bivšim premijerom Ivom Sanaderom dogovorio isplatu 10 milijuna eura mita, a zauzvrat je MOL preuzeo upravljačka prava nad Inom iako na to nije imao pravo     

>>Županijski sud u Budimpešti odbacio privatnu tužbu protiv Zsolta Hernádija

>>Hernadi se zalaže za hitno rješenje slučaja Ine. Pregovori se nastavljaju 29. travnja

Komentara 6

CR
crocro
11:32 09.06.2014.

Osim toga da se radi o kontra slučaju i da na zahtjev Mađarske treba uhititi nekoga u Hrvatskoj, taj bi već bio izručen Mađarskoj. Ukoliko ne bi Hrvatska ne bi izdržala pritsiku Europe o provođenju europskog uhidbenog naloga. Ja ne znam da li Europa ima dvostruka mjerila kada su obveze država članica EU, u pitanju.

CR
crocro
11:28 09.06.2014.

Hernadi Hrvatsku vuče za nos. Da li je Hrvatska diplomacija i državne institucije učinile sve da se izvrši Hrvatski uhidbeni nalog od strane Mađarske. Ovako ispada da on može raditi što hoće, njegova država ga štiti i ne dopušta njegovo dovođenje u Hrvatsku, oglušuje se na pozive, država Mađarska ne izvršava uhidbene naloge Europe, a on može slobodno misliti: "Stavite mi soli na rep". Mislim da ne može sve stati na tome i da Hrvatska treba i mora preko Europe izvršiti pritisak na Mađarsku da izvrši svoje europske obveze.

MX
Mister X
17:28 09.06.2014.

Kada bi bili pravi relevantni dokazi da je to istina sve bibilo odavno riješeno ; ali sistem po kojem se sudi je je jeftin naivan. Lopine "priznaju" sa veseljem ja ja mi smo krali svi smo krali da bi glupomm Ivi dali .. I svi slobodni a ivo kriv. dokaz 5 miliona eura koji ne- postoje obečati sucu prije par godina i ništa pojeo vuk magare to je dokaz za balkance da je kriminalac i da slike hrvatskog slikara masovno vrjede 240.000 eura komad.1,8 miliona kuna . Po tome naši slikari imaju svoje vlastite avione i zrakomlate kako super prodaju umjetnine . ! Ja za svoje nemogu 200-300 kuna da dobijem !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije