Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVAN VRDOLJAK O PRESUDI INA-MOL

'Odluka je očekivana, naš je argument bila presuda Ivi Sanaderu koju je Ustavni sud srušio'

Ivan Vrdoljak
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
18.04.2017.
u 16:02

'Vrući krumpir prethodne HDZ-ove Vlade danas mora riješiti Vlada HDZ-a i Mosta'

Predsjednik HNS-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora Ivan Vrdoljak prokomentirao je u utorak odluku Arbitražnog suda u Ženevi ocjenom da je odluka suda očekivana jer je hrvatski argument bila presuda bivšem premijeru Ivi Sanaderu, koju je Ustavni sud srušio.

"Nažalost, ovakva odluka je očekivana jer je naš argument bila presuda bivšem premijeru Ivi Sanaderu koji je Ustavni sud srušio. Imali smo opciju platiti štetne ugovore od HDZ-ovih vlada u iznosu od 4 milijarde kuna ili pokušati u arbitražnim procesima dokazati štetnost tih ugovora", rekao je Vrdoljak.

Glavni argument, presuda Sanaderu, pao je na Ustavnom sudu pa HNS sada očekuje od Vlade jasno definirane reakcije i odluke u oba slučaja, i odbijanja i prihvaćanja žalbe.

"Ne smijemo biti neprimjereno optimistični, ne smijemo biti neodlučni i moramo pokazati znanje i odlučnost u ključnim trenucima kod tako važnih političkih odluka. Vrući krumpir prethodne HDZ-ove Vlade danas mora riješiti Vlada HDZ-a i Mosta", kazao je Vrdoljak.

Hrvatska je početkom godine zatražila poništenje arbitražne odluke u slučaju Ina-MOL, donesene 23. prosinca pošle godine pred Arbitražnim sudom, utemeljenim prema Pravilima Komisije Ujedinjenih naroda za međunarodno trgovačko pravo (UNCITRAL) u Ženevi, između Hrvatske i MOL Grupe.

Televizija N1 objavila je u utorak da je švicarski sud 12. travnja odbio hrvatski zahtjev, a član arbitražnog sudišta HGK-a Miljenko Giunio izjavio je Hini da je zahtjev za poništenje arbitražne odluke u slučaju Ina-MOL i dalje otvoren, jer se ta odluka odnosi na odgodu provedbe arbitražne odluke po pitanju materijalnih troškova.

>> Hrvatski spor s Mađarskom: Sud odbacio zahtjev za odgodom arbitraže

>> Došao je kraj tajkunske privatizacije kojom je hrvatska politička elita stvarala nove bogataše

Komentara 15

DU
Deleted user
16:27 18.04.2017.

mora drug Vrdoljak reci da su sudovi u vrijeme kukuriku koalicije sudili po naputcima partije!partija ti sudi,partija ti presudi i zato je Ustavni Sud ukidao takve presude.Ako je krao Sanadar,a kraj njega i drugi onda moraju svi odgovarati,a ne kako je partija radili i dogovorila da se svi udruze protiv jednoga i da on odgovara za sve,a to u zapadnom pravosudu ne prolazi kao ni kod naseg Ustavnog Suda!Imat cemo uskoro proces protiv Mamica kojeg su svi unaprijed osudili,a kako ce presuditi nas sud i poslije eventualno sud za ljudska prava iz Strazburga,to cemo tek vidjeti!

AD
admin2
16:30 18.04.2017.

Ne sudi sud tvoje zlo yugo partije nego hrvatski sud, trebaju dokazi za osudu a ne montirana ceduljjca papira snimljena u jednom restoranu, ciljano si to napravio da napraviš štetu Hrvatskoj. Ne kužim kako još nisi u Lepoglavi, u Osijekuu fajl nemre u torbu stati u koliko krim radnji si unutra!!

AD
admin2
16:32 18.04.2017.

Kriminalac brzo ćeš se naći tamo gdje ti je mjesto u zatvoru, ovaj put nećeš biti greškom priveden kao onda kad te je Milanče namjerno priveo da te malo zastraši, disciplinira.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije