Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevrijeme - Večeras

Odlomljeni komadi topole teški do 30 kilograma letjeli po dvorištu

grom9
Maja Šantoši / Pixsell
11.05.2010.
u 22:14

– Nakon što je prestala pošla sam po drva, a onda je puklo. Pomislila sam da je munja udarila u kuću gdje mi se nalazila četverogodišnja unučica.

SLATINA – Kiša i grmljavina iz oblaka nakratko su predvečer pogodili slatinsko područje, a poslije 17 sati u prigradskom naselju Bistrica snažan udar munje raskolio je stogodišnje stablo topole udaljeno tek tridesetak metara od obiteljske kuće Ivanke Borbaš (65).

– Nakon što je prestala pošla sam po drva, a onda je puklo. Pomislila sam da je munja udarila u kuću gdje mi se nalazila četverogodišnja unučica. U strahu da joj se nešto nije dogodilo dotrčala sam do kuće, a unučica je stajala sva ustrašena. Ispričala je da se je od munje sakrila pod stol, a potom pokrila dekom. Najgore je prošlo, a važno je da se nikome ništa nije dogodilo, kaže Ivanka Borbaš. Njen sedamnaestogodišnji unuk Juraj Vizaj stigao je kući samo koji minut poslije udara munje.

    - Po cijelom dvorištu bili su razbacani komadi drveta, od kojih je poneki bio težak i do trideset kilograma. U dijelu kuće nestalo je struje. Kada sam vidio sve te komade drveta oko kuće u kojoj mi se nalazila sestra i baka zadrhtao sam od straha da im se nešto nije dogodilo, ispričao nam je Juraj pokazujući odlomljene komade drveta topole razbacane po vrtu i dvorištu. Na mjesto događaja odmah su izašli slatinski vatrogasci kako bi otklonili bilo kakvu opasnost za obitelj Borbaš.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije