Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
04.03.2014. u 14:00

Kad se otpuhne prašina s dokumenata JNA, srpski političari više neće moći izbjeći suočavanje sami sa sobom

Ivana Petrović naprosto ne zna promašiti poantu, pa je tako izvještavala i s prvog dana suđenja po tužbi Hrvatske protiv Srbije za genocid. Odradila je sve zadane elemente priloga. Razgovarala je s hrvatskom zastupnicom Crnić-Grotić, čuli smo izjave ministra Miljenića i premijera Milanovića (kojemu su izrešetani zidovi Kupara iza leđa činili slučajnu, ali dobro pogođenu scenografiju) pa izgovorila zaključak koji baca pravo svjetlo ne samo na još jedan haaški proces, nego i na zategnute odnose Hrvatske i
Srbije pa i probleme koje Srbija ima sama sa sobom. Petrović je naglasila kako će zbog suđenja za genocid Srbija napokon morati otvoriti arhive JNA da bi se rasvijetlila uloga JNA i KOS-a u agresiji na Hrvatsku. Upozorila je kako se naš susjed više neće moći praviti blesav, ne samo zbog Haaga, nego i zbog toga što je Srbija počela put pristupanja Europskoj uniji. Kako smo već i sami osjetili da u Europi vladaju drukčija pravila, i kad je Vlada inzistirala na lex Perković i kad je HDZ europučanima pokušao
podmetnuti Ružu Tomašić, znamo što to znači. A kad se otpuhnu debeli slojevi prašine s dokumenata JNA, teško da će Tomislav Nikolić više davati intervjue u kojima negira genocid i dalje odgađati katarzu u Srbiji, suočavanje s grijesima prošlosti bez kojeg nema sreće nikad i nigdje, pa tako i preko naše istočne granice. Koliko je važno povezati vrh JNA s Vukovarom i koliko je lakše povezati Beograd s genocidom u Hrvatskoj, nego u Srebrenici, objasnili su i gosti Mirjane Posavac u Studiju 4, politička komentatorica Višnja Starešina i povjesničar Ante Nazor.

PLUS

Da na Novi Zeland ne putuje samo premijer nego i mladi dizajner Matija Čop, čijim se kreacijama dive u svijetu, saznali smo u Boljoj Hrvatskoj Dnevnika Nove.

MINUS

Bago je mogao dopustiti mrvicu optimizma komentirajući izvještaj MMF-a u kojem je Vlada pohvaljena za provođenje strukturnih reformi. Mislave, treba nam to!

Komentara 3

Avatar Vrijeme
Vrijeme
14:58 04.03.2014.

Treba poslati i snimke iz osamdesetih koje su snimali Perkovic i SRH Udba, razgovora Dobrice Cosica i ostalih srpskih akademika.

CA
campa
16:41 04.03.2014.

Nadam se da će sud dokazati istinu koja se je događala na ovim prostorima. Iskreno se bojim uplitanja sudionika događanja V.Britanije i SAD koje su zdušno pomagale Srbiji u stvaranju velike Srbije.Postoji bojazan jer smo svjedoci događaja koji su see događali kod Blajburga gdje su Englezi mogli spasiti tisuće života poraženih vojnika Hrvata i ostalih koji su se njima predali. Sječamo se raznih lordova koji su poslani na ove prostore i blagonaklono kupovali vrijeme S.Miloševiću kako bi realizirao planove Velike Srbije.Ignoritali su zločine koji su se događali na ovim prostorima raznim rezolucijama i embargom na oružje tako da su dodatno poticali agresore u realizaciji planova.Samo istina može donesti mir na ove prostore ali pitanje je da li u svijetu to žele?Pogledajmo BIH i Dejtonski sporazum i svima će biti jasno da mira na ovim prostorima neće još dugo biti.

VK
vk52
08:13 05.03.2014.

Sto se tice dokaza o genocidu i ko je kriv tu ne treba puno diskutirati i dokazivat. Ima snimke o granatiranju Vinkovaca,Vukovara,Zadra,Gospica,Karlovaca i svih ostalih Hrvatskih gradova.Ima snimaka sta je Milosevic govorio i sirio mrznju,imaju snimci kad je JNA isla tenkovima na hrvatsku.Ima snimaka kad su Srpski popovi u Beogradu cetnike sa puskama u rukama pred polazak na klanje u hrvatsku posvecivali. Koliko dokaza jos treba, ima i snimaka kad su neki Hrvati isli u Hag lazno svjedociti protiv svog naroda i kasnije bili nagradeni i dan danas cine stetu Hrvatskom narodu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije