Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRBIJA

Odlazak Srba plaćenika u ratove je kazneno djelo

četnici
Branimir Bradarić/PIXSELL
23.09.2014.
u 14:48

Trenutno je u tijeku usuglašavanje teksta izmjena Kaznenog zakonika

Pred zastupnicima Skupštine Srbije u listopadu će se naći prijedlog izmjena zakonika, kojim će se odlazak srpskih državljana u ratne sukobe tretirati kao kazneno djelo, potvrdio je srpskim medijima ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

- Trenutno je u tijeku usuglašavanje teksta izmjena Kaznenog zakonika koji SDPS kao predlagač vodi s Ministarstvom pravosuđa i po okončanju tog postupka, tekst će ići u parlament - rekao je Ljajić, inače i predsjednik Socijaldemokratske partije Srbije, za beogradski Danas.

Ovaj list podsjeća kako je tema dragovoljaca i stranih plaćenika ponovo aktualizirana proteklih dana kada je Radomir Počuča, bivši novinar TV Pinka i glasnogovornik protuterorističke jedinice MUP-a, objavio na svom Facebook profilu kako je otišao u Ukrajinu gdje se bori na strani proruskih snaga.

>> Pogledajte kako četnici pomažu u 'mirovnoj misiji' na Krimu

Komentara 1

BY
BykoBap
15:59 23.09.2014.

Ubistva za novac, ili nekih drugih niskih pobuda u ratovima najstrože kažnjavati! Krivično goniti i podstcanje tipa javno ispiranje mozga i inicijative plaćeničkim imenima nazivati mostove...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije