Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nenad Vlahović:

'Odlazak Pupovca u EU parlament bio bi tragikomičan za Srbe u Hrvatskoj'

Srpska pravedna stranka
Foto: Srpska pravedna stranka
12.05.2014.
u 11:46

U priopćenju koje je poslao Nenad Vlahović, predsjednik Srpske pravedne stranke, navodi da "programska deklaracija oslikava činjenice i stvarnost kroz koju prolazi srpski narod u Republici Hrvatskoj u posljednjih 16 godina

U subotu je u Zagrebu u dvorani Tribine Grada održana osnivačka skupština Srpske pravedne stranke, a tom je prilikom iskazano nezadovoljstvo potezima Milorada Pupovca.

U priopćenju koje je poslao Nenad Vlahović, predsjednik Srpske pravedne stranke, navodi da "programska deklaracija oslikava činjenice i stvarnost kroz koju prolazi srpski narod u Republici Hrvatskoj u posljednjih 16 godina pa i više, tlačen od strane svih, a najviše od vođa srpske manjine u RH na čelu s Miloradom Pupovcem. Zatražena je hitna izmjena zakonskih propisa koje je Vlada RH, na čelu s SDP-om  2003. godine usvojila i donijela, a koji su i dalje na snazi upravo u službi da srpski kolektivitet nikada ne ostvari počinjenu mu štetu".

Iskazana je osuda politike Milorada Pupovca i osuđen je pokušaj da u EU parlamentu predstavlja i zastupa srpske interese.

"Delegati su uz dopunu teksta Deklaracije zahtijevali da izabrani predsjednik pojasni bitne činjenice u odnosu na štetu koju su Milorad Pupovac i Slobodan Uzelac kao i ostali ulizice načinili srpskom narodu. Njegov odlazak u EU parlament bio bi tragikomičan za Srbe u Republici Hrvatskoj , a njemu priznanje od znanih i neznanih sila i političkih grupa da nesmetano djeluje na uništenju srpskog kolektiviteta u Republici Hrvatskoj. Ocjenjuje se da je  njemu iz opće poznatih i nepoznatih razloga  to zadatak koji mora izvršiti", navodi se u priopćenju koji potpisuje predsjednik stranke Nenad Vlahović.

"O svemu ovome pisat ćemo kao i iznositi činjenice te upoznati srpsku i ostalu javnost, a prema odluci osnivačke skupštine Srpske pravedne stranke od 10.5.2014. godine tekst Deklaracije dostavit ćemo komisiji EU , EU parlamentu i svim relevantnim tijelima Republike Hrvatske, Republike Srbije i članicama EU. Ovo što se čini  veliki je presedan, omalovažavanje i podcjenjivanje srpskog kolektiviteta, čemu mora doći kraj. Osnivačka skupština jednoglasno je, nakon burne rasprave i vrlo činjeničnih prijedloga  usvojila odluku da se pozovu svi pripadnici Srba u RH i svi oni koji imaju pravo glasa u ovom odlučivanju da ne podrže Milorada Pupovca za odlazak u EU parlament."

>>Pupovac: HDZ se vraća u retoriku 90-ih godina prošlog stoljeća

 

Komentara 23

BA
balic
12:06 12.05.2014.

Ne brinite se vi i nece u EU parlament ,nije njemu do vas ko ni do nas nit do tolerancije jedni drugih nego njega i place koju bi tamo dobio..Sve ostalo sto ste naveli stavite pod komedija,imate veca prava nego vecina..kako njemu nece proci nce ni vama ko i vama da vjeruje.Da mene netko negdje 16 godina ne smirgla ja bi odavno otiso..

DU
Deleted user
12:50 12.05.2014.

Evo i moja podrška. Ni ja neću glasati za pupavca.

DE
Dejan1000
12:19 12.05.2014.

Vak ga ni Srbi ne vole.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije