Naslovnica Vijesti Hrvatska

Odlazak Martine Dalić nije nikakav gubitak, bila je zastupnica bankarskih lobija

– Bila je protiv suradnje HDZ-a s uglednim njemačkim ekonomskim institutom IFO koji radi za bavarsku vladu – optužuju u HDZ-u.
22. rujna 2014. u 18:09 228 komentara 17326 prikaza
Željko Reiner
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U HDZ-u odlazak Martine Dalić službeno komentiraju tako da joj žele sve najbolje u budućem političkom životu. Stav stranke prenio je akademik Željko Reiner (na slici), koji je objasnio da je M. Dalić imala različit pristup gospodarstvu od HDZ-a – ona je zagovarala neoliberalni pristup, a stranka socijalno-tržišno gospodarstvo.

Službeno je reagirao i Drago Prgomet, zamjenik predsjednika HDZ-a, koji je rekao da mu je žao što iz HDZ-a odlazi stručnjakinja za ekonomiju, pogotovu u trenutku kad im stručnjaci trebaju. U vrhu HDZ-a, doduše neslužbeno, puno su oštriji u komentarima. Odlazak M. Dalić uopće ne smatraju gubitkom jer drže da je ona bila zagovornica bankarskih lobija, a i protivila se HDZ-ovu konceptu gospodarstva. Štoviše, poručuju da je ona prijateljica s Tamarom Obradović Mazal, šeficom izbornog stožera predsjednika Josipovića pa se pitaju je li njezin odlazak iz stranke koordiniran s Uredom predsjednika uoči predsjedničke kampanje.

– Bila je protiv suradnje HDZ-a s uglednim njemačkim ekonomskim institutom IFO koji radi za bavarsku vladu, a u Bavarskoj je nezaposlenost samo 2,5 posto – optužuju u HDZ-u. Poručuju, ako je tako principijelna, zašto ne vrati mandat HDZ-u. Iz vrha stranke kažu da im ničije taštine neće biti važnije od hrvatskih interesa.

>>Martina Dalić izlazi iz HDZ-a: 'Hrvatska ne može podnijeti još jednu nepripremljenu Vladu'

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
  • sasajuri:

    @ja-kan-Dalićka je isto Hercegovka, a tko je glavni u tvom SDP-u? Hercegovac Milanović (djed mu iz Livna), njegova supruga Musić je Hercegovka, drugi čojvek SDP je Hercegovac Josip Leko, ostali su Srbi u vrhu SDP-a ili bosanski Srbi kao Željko ... prikaži još! Jovanović (tata mu iz Pelagićeva). SDP-om drmaju Hercegovci i bosanski Srbi te naši domaći Srbi hahaha....

  • poslovni:

    Kako god bilo, HDZ se svrstao uz Josipovića i SDP, protiv narodnog referenduma. Ostalo je nebitno. Hrvatska tek treba dobiti pravu stranku desnice i pravog kandidata za predsjednika s desnice. Ovakav HDZ to sigurno nije.

  • Porta1950:

    Treba se maknut od balkana trebamo gledat prema njemackoj