Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez hrane i vode

Odjeveni kao za plažu s djecom krenuli na Velebit. Umalo se smrzli na 10° C

Baška HGSS
Foto: HGSS
1/3
03.08.2014.
u 19:26

Nevjerojatno je kako su se, bez rasvjete, opreme, hrane i vode, u neprikladnoj odjeći primjerenijoj izlasku uz more, zatekli na samom vrhu nepristupačne planine, na 1400 metara nadmorske visine

Dvojicu iskusnih planinara, koji su u subotu, 2. kolovoza na putu sa Zavižana prema Paklenici odsjeli u planinarskom skloništu Ograđenica, uvelike je iznenadilo kada su u večernjim satima iz šume počeli stizati čudni gosti. Skloništu su prišli muškarac, žena i dvoje djece, jedno od svega šest godina.

Nevjerojatno je kako su se, bez rasvjete, opreme, hrane i vode, u neprikladnoj odjeći primjerenijoj izlasku uz more, zatekli na samom vrhu nepristupačne planine, na 1400 metara nadmorske visine. Bila je to još jedna situacija u kojoj je intervenirao HGSS. Dojava je stigla od županijskog centra 112, nakon čega gospićki HGSS dobiva informaciju o mogućoj potrebi za djelovanjem na području sjevernog Velebita. Pridošlice zapravo nisu znale kako su onamo došle i kamo će dalje. Slabo su se sporazumijevali, bili su gladni, žedni i pothlađeni. Temperatura se u planini spustila na svega 10 stupnjeva. Naši su im planinari pomogli, utoplili ih i nahranili.

Saznali su da nesretni gosti hodaju već 12 sati. Oko 1.30 sati dva tima gorskih spasilaca krenula su u akciju spašavanja nesmotrenih turista. U razgovoru je otkriveno da im je auto parkiran na Zavižanu, nakon čega su uspješno transportirani.

>>Četiri HGSS-ovca tragaju za Francuskinjom koja je bila na festivalu elektroničke glazbe

>>Turisti svjedočili dramatičnom spašavanju Austrijanke iznad Baške!

Komentara 17

Avatar nijeminišta
nijeminišta
19:46 03.08.2014.

"Nevjerojatno je kako su se zatekli na samom vrhu nepristupačne planine, na 1400 metara nadmorske visine"- a što je tu nevjerojatno - pa lijepo piše u zadnjoj rečenici da im je auto parkiran na Zavižanu??? znači ljudi su se dovezlii do doma na Zavižanu i krenuli Premužićevom stazom prema Alanu.

SU
suncesmokvemaslina
20:45 03.08.2014.

neprikladne odjeće,bez hrane,opreme...i bez pameti

Avatar Hulk007
Hulk007
07:56 04.08.2014.

Spašeni iz planinarskog doma!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije