Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
europarlamentarac

Odjeven u nošnju, Boro Grubišić prvi došao u dvoranu EP-a

Europarlamentarci (1)
Foto: Tomislav Krasnec
1/11
17.04.2012.
u 13:58

Doći ću i s Glavaševim bedžom, samo što osim nas 12 Hrvata to nitko neće razumjeti, pa ću prevesti na engleski: "Hero, not a war criminal".

Odjeven u slavonsku nošnju, Boro Grubišić iz HDSSB-a prvi se od 12 hrvatskih zastupnika danas pojavio u dvorani Europskog parlamenta u Strasbourgu. Plenarna sjednica, prva na kojoj kao promatrači sudjeluju hrvatski zastupnici, počinje u 17 sati. Predsjednik Martin Schultz pozdravit će hrvatske predstavnike koji, nakon što je Hrvatska potpisala pristupni ugovor s EU, imaju pravo sudjelovati u radu Europskog parlamenta kao promatrači. Svoje prave eurozastupnike Hrvatska će dobiti nakon što se provedu izbori za Europski parlament uoči stupanja u punopravno članstvo 1. srpnja 2013. godine.

– Neću dolaziti ovako odjeven na svaku sjednicu, samo na prvu, ali neka se zna odakle smo. Mi se toga ne stidimo, to je naša tradicionalna slavonska nošnja – rekao je Grubišić, komentirajući svoj bećarski kaput. A na novinarsko pitanje planira li u Europarlament dolaziti s još jednim odjevnim dodatkom s kojim su se HDSSB-ovci pojavljivali u Saboru – s bedžom osnivača stranke i osuđenog ratnog zločinca Branimira Glavaša – Grubišić je odgovorio:

– Doći ću i s Glavaševim bedžom, samo što osim nas 12 Hrvata to nitko neće razumjeti, pa ću prevesti na engleski: "Hero, not a war criminal". Mislim na sve naše generale i branitelje. Ne zamaram se time hoće li drugi europarlamentarci imati razumijevanja za takav moj potez, ja svoje mišljenje neću mijenjati – rekao je Grubišić.

>>Od 300 eura zastupničke dnevnice hoteli im uzmu bar dvije trećine

Komentara 18

LU
luckyluke
15:43 17.04.2012.

čovjek se doselio u slavoniju prije 10 godina iz bosne i odjenom najveći slavonac...pa to ima samo kod nas..

FE
Felicijen
16:01 17.04.2012.

Oni su tamo baš željni ovakvih cirkusarija.

VT
vozac-traktora
15:34 17.04.2012.

Boro, samo naprid! :D

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije