Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Duga tradicija

"Odjeća šivana od organskog pamuka može potrajati i do 5 puta dulje"

Foto: Nikola Zoko
06.12.2023.
u 10:44

Izrada tekstila od organskog pamuka ne uključuje izbjeljivanje, bojanje, omekšavanje i korištenje raznih kemikalija koje oslabljuju sam materijal, pojašnjava Martina Hranilović, brand menadžer Timberlanda za Hrvatsku

Pri uzgoju organskog pamuka ne koriste se pesticidi ili umjetna gnojiva, korov se ručno odstranjuje, a negativne se posljedice nametnika tradicionalno sprječavaju uz pomoć "dobrih" insekata, poput – bubamara.

- Navedenim tehnikama uzgoja organskog pamuka dobiva se materijal za izradu tekstila bez štetnih toksina koji bi mogli iritirati osjetljivu kožu. Izrada tekstila od organskog pamuka ne uključuje izbjeljivanje, bojanje, omekšavanje i korištenje raznih kemikalija koje oslabljuju sam materijal – pojašnjava Martina Hranilović, brand menadžer Timberlanda za Hrvatsku.

Misija očuvanje prirode

U proizvodnji tekstila Timberland se, ističe ona, maksimalno okrenuo korištenju organskog pamuka.

- Organski je pamuk mekaniji, ugodniji za kožu, ima hipoalergenski učinak, ne uništava okoliš, ostavlja pet puta manje otpadnih voda od GMO uzgoja. Odjeća šivana od organskog pamuka može potrajati i do 5 puta dulje od odjevnih predmeta izrađenih od konvencionalnih materijala – navodi Hranilović.

Nakon Zagreba, Rijeke, Splita i Zadra, Timberland je stigao i u Osijek, i to u prizemlje shopping centra Mall Osijek. Ponuda u Osijeku istovjetna je svim drugim trgovinama, tako da je nova trgovina, ističu, spremna ispuniti očekivanja svojih kupaca, čak i onih najizbirljivijih koji traže kvalitetne, udobne i izdržljive komade ovog svjetski poznatog branda.

- Ove godine Timberland slavi 50. obljetnicu Original Yellow Boot. Biti ikona znači izdržati test vremena, trendova i generacija. Nasljeđe koje traje 50 godina ne zahtijeva samo dugotrajnost, kvalitetu ili učinak, već i kombinaciju svih ovih aspekata - dokazanih tijekom vremena. Preko obuće, odjeće i modnih dodataka, muškarci, žene i djeca širom svijeta okreću se Timberlandu za raznovrsne kolekcije od pete do glave za svoj način života na otvorenom – kaže brand menadžer M. Hranilović.

Vizija Timberlanda je, naglašavaju, biti najveći i najodrživiji outdoor lifestyle brand na Zemlji. Gotovo svi Timberland proizvodi izrađeni su, navode, s najmanje jednim ekološki osviještenim materijalom, "a on kao brend iz sezone u sezonu razvija nove tehnologije i nastavlja svoju misiju očuvanja prirode". Prilikom prerade kože koristi postupke koji uvelike smanjuju korištenje vode i energije te time imaju manje štetan utjecaj na okoliš.

Reciklirani PET

I u ovoj modnoj sezoni nastavlja se, najavljuju, razvijati GreenStride ™ tehnologiju. Riječ je o posebno dizajniranom potplatu "koji je ujedno i jedno od najekološkijih i najudobnijih iskustava koje je Timberland ikad osmislio". U svakom koraku tako smanjujemo svoj otisak i povećavamo uporabu obnovljivih materijala, a prilikom proizvodnje zamijenjeno je 75 posto nafte sastojcima uzgajanim u prirodi, poput šećerne trske i gume iz drveća. Dodatak prirodne gume pomaže ukupnoj udobnosti. U skladu s očuvanjem prirode Timberland već četiri godine koristi i ReBOTL ™ tehnologiju. Proizvodi koji sadrže ReBOTL™ materijal sadrže najmanje 50 posto reciklirani PET.

Slaveći svoj jubilarni rođendan, 50 godina postojanja brenda Timberland je ove sezone u fokus stavio nekoliko noviteta. U trgovine je, tako, stigla Timberland PRO® jedinstvena kolekcija profesionalne radne obuće izrađena prema najvišim standardima imajući na umu način na koji radite. U ponudi su tri različita modela obuće izrađenih od vrhunske kože, a svaki je model obogaćen ekskluzivnom Timberland tehnologijom protiv umora koja pruža iznimnu udobnost pri stajanju, apsorpciji udaraca i osiguravajući povratak energije. Svi modeli imaju potplat za sve vremenske prilike - otporan na ulja, otporan na klizanje te otporan na habanje, a kompozitna sigurnosna kapica izrađena je Carbon Shield™tehnologijom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije