Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

MORH Uredu predsjednika: Ako imaju vremena za performanse, mogli su na vrijeme kontaktirati dužnosnike...

Neistina je da je Mario Banožić potpisao odluku o zajedničkom polaganju vijenaca Predsjednika Republike Hrvatske, Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske za dan 30. listopada 2020. godine s početkom u 11.00 sati, stoji u priopćenju MORH-a
31. listopada 2020. u 19:04 20 komentara 5774 prikaza
Mario Banožić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Nakon što se oglasio Ured predsjednika Zorana Milanovića oko zajedničkog polaganja vijenaca povodom Svih svetig+h, uslijedio je odgovor MORH-a u kojem se ističe da ministar Banožić svojom odlukom nije odredio datum polaganja vijenaca državnog vrha za blagdan Svih svetih.

Zoran Milanović nastavio verbalni sukob s Plenkovićem Oglasio se ured predsjednika oko polaganja vijenaca: 'Ili je ministar obrane sam sebe uhvatio u laži ili je bio prisiljen lagati da zaštiti premijera'

Priopćenje prenosimo u cijelosti: 

Neistina je da je Mario Banožić potpisao odluku o zajedničkom polaganju vijenaca Predsjednika Republike Hrvatske, Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske za dan 30. listopada 2020. godine s početkom u 11.00 sati.

Naime, ministar obrane potpisao je 23. listopada 2020. godine Odluku o obilježavanju blagdana Svih svetih i Dušnog dana u kojoj stoji da će Ministarstvo obrane, Ministarstvo hrvatskih branitelja i Ministarstvo unutarnjih poslova obilježiti blagdan Svih svetih i Dušni dan 29., 30. i 31. listopada te 1. i 2. studenoga 2020. godine.

Video: Milanović sam položio vijenac: Očito je to netko želio izbjeći, to su sitna petljanja

Također se u Odluci navodi kako će timovi koji čine izaslanstva ministarstava upaliti svijeće na grobovima poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i posjetiti obitelji poginulih čija su tijela ostala na bojištu, 29. i 30. listopada 2020. godine, a iznimno u županijama s velikim brojem groblja i prostorne raširenosti i ranije ili 28. listopada 2020. godine.

Obilježavanje 75. obljetnice proboja posljednjih zatočenika ustaškog logora Jasenovac NE ODUSTAJU OD SVOJIH PLANOVA Jandroković o Milanovićevom pozivu za Sve svete: Zatečeni smo. Oglasili se i iz Vlade

Temeljem iste te Odluke u točki III., navodi se kako će se svečano polaganje vijenaca i paljenje svijeća u spomen na sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve iz Domovinskog rata uskladiti prema protokolima Predsjednika Republike Hrvatske, Hrvatskog sabora i Vlade Republike Hrvatske i obavljat će se na sljedećim mjestima:

-       u Spomen parku kod spomenika „Glas hrvatske žrtve – Zid boli“ na gradskom      

          groblju Mirogoj u Zagrebu,

-       kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata na gradskom groblju Mirogoj u Zagrebu,

-       na grobnici prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana,

-       kod zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju gradskog groblja Mirogoj u Zagrebu.

Kako se u spomenutoj Odluci ne navodi ni datum ni sat polaganja vijenaca i paljenja svijeća, naglašavamo još jednom kako Ministarstvo obrane ne odlučuje o datumu i satnici polaganja vijenaca i paljenja svijeća za Predsjednika Republike Hrvatske, Hrvatski sabor i Vlade Republike Hrvatske.

Milanović zapalio svijeću kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja Mirogoj Milanović sam položio vijenac: One koji spominju policijski sat treba strpati u maricu

Neistinita je tvrdnja iz navedenog priopćenja kako je ostavljena samo mogućnost dogovora oko satnice za 30. listopada. Još jednom naglašavamo kako se u Odluci o obilježavanju blagdana Svih svetih i Dušnog dana ne navodi ni točan datum niti vrijeme polaganja vijenaca i paljenja svijeća Predsjednika Republike, Hrvatskoga Sabora i Vlade RH.

Kad već u Uredu predsjednika RH očito imaju puno vremena za smišljanje medijskih performansa i uvreda prema dužnosnicima Vlade, mogli su i navodnu namjeru za zajedničkim obilježavanjem pokazati i tako da su na vrijeme izravno kontaktirali urede državnih dužnosnika s kojima su željeli organizirati pojedini događaj", stoji u poriopćenju MORH-a.

Podijelio mišljenja
Na blagajni vam prebrzo skeniraju namirnice i ne stignete ih pospremiti? Muškarac otkrio trik za takvu situaciju
Udruga Kamensko
BOLJE SUTRA
Dokazali su da je moguće – nova zaposlenja uslijed pandemije
 • abokatstir:

  Za žaliti je vojnike i osoblje koji moraju posluživati i opsluživati ovog degenerika, šmrkavca. U normalnim uvjetima bio bi ponos za svakog, a sada je muka i sramota.

 • Avatar KALIMERO
  KALIMERO:

  Ovaj će puknuti ko kokica. Pitanje je dana kada će se predozirati

 • Avatar kotacic99
  kotacic99:

  Dajte nađite Predsjedniku neki posao, čovjeku je dosadno!