Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIJEČ STRUČNJAKA

Odgovor liječnika s Rebra užario društvene mreže: Poslao poruku prosvjednicima

Zgrada Kliničkog bolničkog centra Zagreb  - Rebro
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
29.11.2020.
u 11:10

Na prosvjedima u brojnim hrvatskim gradovima nije bilo puno ljudi. Međutim, itekako su jasno izrazili svoje nezadovoljstvo s novim mjerama donesenima zbog izuzetno loše epidemiološke situacije u zemlji.

Liječnik s Rebra Jasmin Hamžić osvrnuo se na svojem Twitter računu na prosvjede koji su se održali jučer u brojnim hrvatskim gradovima. Podsjećamo, inicijativa Prava i sloboda pozvala je građane da izađu kako bi izrazili svoje protivljenje novim mjerama koje su stupile jučer na snagu, te koje će trajati do 21. prosinca. 

- Evo bas sam imao jednu pacijenticu mladu kao teta sa prosvjeda, 38 godina, ima COVID, dobila i moždani (jer COVID povećava sklonost trombozi), tako da ova teta ima pravo, umiru samo stari i bolesni - navodi se u statusu dr. Hamzića u kojem se pozvao na jednu od najčešćih teorija o koronavirusa, a to je da umiru samo stari i bolesni. 

 


Na prosvjedima u brojnim hrvatskim gradovima nije bilo puno ljudi. Međutim, itekako su jasno izrazili svoje nezadovoljstvo s novim mjerama donesenima zbog izuzetno loše epidemiološke situacije u zemlji.

VIDEO: Prosvjed u Splitu, snimila: Slavica Vuković

U Hrvatskoj je do sada zabilježeno 123.693 slučajeva zaraze, uzevši da je aktivnih slučajeva 23.573, te je preminulo 1655 osoba. 
 

Ključne riječi

Komentara 93

Avatar BrankoPospanko
BrankoPospanko
12:21 29.11.2020.

Kovid je jedna velika nepoznanica, cjepivo jos veca, a svi se ponasaju kao da svi o toj bolesti sve znaju i kao da svi najbolje znaju kako izlijeciti tu bolest, odnosno lako se zastititi od nje. Gdje je interdisciplinarna suradnja, gdje je ikakva suradnja, gdje su javne STRUCNE rasprave o raznim aspektima ove bolesti u koje bi bio ukljucen SIROK krug eminentnih syrucnjaka?

DU
Deleted user
11:46 29.11.2020.

u pogledu vjerodostojnosti PCR testova. Mnogi će ljudi biti svjesni da njihovi rezultati imaju puno veze s brojem izvedenih amplifikacija koje su izvedene ili ”pragom ciklusa”. Ovaj broj u većini američkih i europskih laboratorija iznosi 35-40 ciklusa, ali stručnjaci tvrde da je čak 35 ciklusa previše te da bi razumniji protokol tražio 25–30 ciklusa. Svaki ciklus eksponencijalno povećava količinu virusom zaraženih stanica DNK u uzorku.

FR
freeman
13:08 29.11.2020.

Dotični je skupio 49 lajkova na twitteru ovom objavom,pa neznam što je zapalio.Aha shvaćam tko god pljune po prosvjedima objavite.Nešto slično kao po RH ili Vukovaru.Pogledajte usput i druge objave ,pa se uvjerite o kakvoj se osobi radi,samo da dodam da prenosite komentar dotičnog koji nema verificiran twitter,znači može se raditi o lažnom predstavljanju i lažnoj izjavi ,što ne bi bilo prvi puta.Ne očekujem od faktografa dodatan trud oko ovoga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije