Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izvijestila ravnateljica
Povratak na članak

Odgojiteljica zagrebačkog vrtića pozitivna na koronavirus

Ravnateljica vrtića zamolila je roditelje da djecu odvedu u drugi objekt

Komentari 32

DI
diazrm
21:35 18.03.2020.

Lijepo zatvoriti granicu skroz, tko je van neka je van, uvesti karantenu i policiju na ulicu i ograničiti bilo kakvo uzaludno kretanje. Jer da smo zatvorili granicu i ograničili kretanje sad bi bili slobodni od korone. Neke zemlje su već korak naprijed debelo.

VL
DU
Deleted user
22:23 18.03.2020.

Ravnateljica salje djecu u drugi objekt..... Ma bravo.... Ajmo zarazit dalje odgajatelje... Djecu kako god zadrzat doma, bar jedan roditelj doma ostat. Nazovite doktora opce prakse,kazete sto je bilo,dobijete bolovanje

VL
AS
aspiranto1950
21:52 18.03.2020.

Jel to onaj vrtić gdje je išlo dijete od onog zaraženog?

VL
UM
Umjereni
23:50 18.03.2020.

Danas prije podne ovdje na portalu su raznorazni krkani i mutavci bez mozga vrijeđali učitelje koji traže da ne dolaze na posao u školu jer se nastava ionako izvodi online, a to mogu i od kuće, bez straha da see u školi zaraze. Ovaj slučaj u vrtiću koji u karantenu šalje ne samo tu djecu, već i sve s kim su ta djeca u kontaktu, rezultat su debila koji glumi pročelnika gradskog ureda za obrazovanje u gradu Zagrebu i koji je vrtićima poslao dopis da imaju biti otvoreni i raditi. Sad crtajte krkanima, zajedno s ovim pročelnikom: da li bi bila manja šteta da su se roditelji snašli s čuvanjem djece ili je manja šteta po gospodarstvo kada sada sva djeca i svi roditelji bivaju u karanteni. Budalaši kao budalaši nisu u stanju naučiti ništa iz situacije u Italiji i Španjolskoj pa laprdaju ovdje nešto o realnom sektoru a ne shvaćaju da je pitanje dana kada će sve morati stati u pokušaju da se zaustavi daljnje širenje zaraze.

VL
IB
iva.begovic
07:58 19.03.2020.

dobro je kada zaražena osoba razvije znakove bolesti u što kraćem vremenu od infekcije. Jer će u tom slučaju sama po sebi ostati doma, a ukućeni smanjiti kontakte. Nezgodno je kada nositelji virusa nemaju znakova bolesti, a upravo to da se kod nekih pojavljuju simptomi, kod djece gotovo u pravilu ne, doprinosi širenju virusa. Lako je misliti i govoriti trebalo je ovako trebalo je onako, ove u samoizolaciju, ove ne, one pustiti na granici ove ne... ali ništa nas nije moglo pripremiti na ovu situaciju. Svi sada zajedno učimo što je dobro da bismo u budućnosti bili bolje pripremljeni. Manje kritizerstva, više tolerancije i solidarnosti, više vjere i nastojanja svakog ponaosob.

VL
IB
iva.begovic
08:00 19.03.2020.

Vjerujte mi da u ovoj situaciji onima koji odlučuju ponekad ruke drhte od stresa i da ne znaju koji je dan u tjednu.

VL
IM
Immanuell
04:04 19.03.2020.

Jbt @gismund, jel ti živiš na Marsu?!

VL
Avatar Keep_calm
Keep_calm
00:52 19.03.2020.

Samo sam čekala kad će se ovo dogoditi. U pandemiji vrtići i škole moraju biti prvi zatvoreni. A ovo što Divjakica izvodi s učiteljima, to je valjda osveta za štrajk. Malo smo samoljubivi, ha ministrice.

VL
Avatar patkovic
patkovic
22:41 18.03.2020.

- Nino, stariji čovjek, ali zdrav do prije nekoliko dana, počeo se osjećati loše u ponedjeljak ujutro. Temperatura je bila oko 38 stupnjeva i naš liječnik opće prakse u Poreču rekao nam je da se obratimo dežurnom epidemiologu u Umagu. Odmah smo ga kontaktirali i dobili smo odgovor da se pričeka jedan dan ako će se stanje pogoršati te da uzme antipiretik. Sutradan se situacija pogoršala pa smo nazvali epidemiologa iz Umaga koji nam je rekao kako u tim slučajevima ništa ne mogu učiniti jer moraju doći iz Pule, preuzeti bolesnu osobu, odvesti je u Pulu da napravi bris i onda ga vratiti ponovno kući. Nismo mogli vjerovati ovoj tvrdnji, ali nije nam preostalo ništa drugo nego čekati hitnu pomoć. Liječnik nam je rekao da će doći isti dan (utorak) oko 10 sati ujutro, tj. drugi dan od našeg prvog poziva i tako smo pripremili Nina za preuzimanje, ali oko 12 sati stigao je telefonski poziv da nas obavijeste da zbog nedostatka vremena neće moći doći iz Pule i da će liječnik iz Umaga doći u kućnu posjetu kako bi uzeo bris oko 14-15. No, oko 14.30 stigao je telefonski poziv da zbog nedostatka vremena sve odgađaju za sljedeći dan. Te noći Ninu se stanje naglo pogoršalo, više nije mogao disati. Nazvala nas je Alma, njegova supruga i rekla nam da požurimo jer je situacija bila ozbiljna. Nazvali smo hitnu pomoć i obavijestili o našoj sumnji na COVID-19. Nažalost, ovu sumnju imali smo od samog početka i nikad je nismo skrivali, kao ni spasiocima koji su stigli u kombinezonu i maskama. Kad je s

VL
GE
george34
23:11 18.03.2020.

Ionako su svi stalno na bolovanju. Zato je država u komi

VL
IV
ivanasertic4
06:39 19.03.2020.

Zašto se ne objavi radi sigurnosti, koji je to vrtić?

VL
AN
Ana0410
23:17 18.03.2020.

Dragi roditelji ako ovo čitate želim da znate da se uistinu slažem s vama. Djeca iz tog vrtića neka ostanu doma,samo će širiti zarazu drugoj djeci i odgojiteljima. Isti ti roditelji imaju također odgovornost povući djecu iz vrtića tijekom cijele godine ako roditelji imaju viroze pa pošalju svejedno dijete u vrtić s virozom da zarazi drugu djecu. Mene zanima odgovor na jedno pitanje ne vezano za koronu:koliko često su vaša djeca bolesna? Da li se meni čini da su i moja i susjedova i prijateljičina djeca zdrava u prosjeku 65 dana u godini(predškolska dob) ili je to stvarno tako i ako je, ZAŠTO je to tako?

VL
MA
marli
23:26 18.03.2020.

Kako je moguće da je odgojiteljica u vrtiću pozitivna na korona virus i kako se mogla dovesti u tako rizičnu situaciju a radi sa puno djece u vrtiću ?! Da li su neke osobe sa svojim neodgovornim ponašanjem za nastrožije sankcije !!!!!

VL
GI
gismund
21:22 18.03.2020.

kakvi su to roditelji koji MORAJU djecu u ovoj pandemiji voditi u vrtić umjesto da budu s njima doma?!? i to u situaciji kada su gotovo sve djelatnosti zatvorene!??! zar vam je tako teško družiti se sa svojom djecom? pa bar jedan roditelj može uzeti bolovanje i biti s djecom doma ako nekim čudom oba rade usprkos tome što je 90% djelatnosti van funkcije?!? nevjerojatno, kao da su to tuđa djeca a ne vaša vlastita!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.