Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Odgođeno suđenje Joci Amsterdamu jer je doživio epileptični napad

02.12.2008.
u 11:45

Suđenje Sretenu Jociću, poznatom kao Joca Amsterdam, optuženom za poticanje na ubojstva više osoba, odgođeno je pred Okružnim sudom u Beogradu jer je optuženi dan prije suđenja dobio epileptični napad, javljaju srbijanski mediji.

Njegov je odvjetnik predao sudu zdravstvenu dokumentaciju u kojoj se navodi da se Jociću ukočila desna strana lica i desna ruka. Liječnici su mu pripisali terapiju.

- Jučer sam ga posjetio i on mi je rekao da nije u stanju doći i pratiti suđenje. Bolest je vjerojatno posljedica torture koju je Jocić doživio u zatvorima - rekao je njegov odvjetnik.

Suđenje će početi 7. travnja
Novi početak suđenja dogovoren je za 7. travnja. Jocić je optužen da je početkom devedesetih nagovarao Miodraga Prodanovića i Bojana Milosavljevića da ubiju Gorana Marjanovića, poznatijeg pod imenom Goksi Bombaš, te još jednu osobu s nadimkom Duca.

Zauzvrat im je Joca trebao isplatiti 50 tisuća tadašnjih njemačkih maraka, a ubojicama je na korištenje dao vozilo i oružje. Kako navode srbijanski mediji, Prodanović i Milosavljević osuđeni su na po 15 godina zatvora kao izvršitelji tih ubojstava, a Jocić se brani sa slobode, nakon što je sud 2006. godine prihvatio njegovo jamstvo od 300.000 eura.

U Hrvatskoj se njegovo ime počelo češće spominjati nakon likvidacije Ive Pukanića. Neki mediji prokazali su ga i kao naručitelja ubojstva. No, Jocić je takve navode odbacio, a policija je ubrzo izvijestila kako ga ne dovodi u vezu s tim teškim kaznenim djelom.

(ič)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije