Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Odgođeno suđenje Cviku za prijetnje bivšoj djevojci

10. ožujka 2009. u 09:37 29 prikaza

SPLIT - Odvjetnici Jadran Franceschi i Boris Majić ispričali su se sucu Damiru Romcu da nikako ne mogu biti danas u 9 sati na suđenju svom branjeniku Jakši Cvitanoviću Cviku, kojeg su iz pritvora doveli zajedno s Ivicom Zulimom, također optuženim za prijetnje bivšoj Cvikovoj djevojci Petri Gugić koja je, inače, jedan od glavnih USKOK-ovih aduta u postupku protiv korčulanske narkohobotnice.

Franceschi je sud obavijestio još prije nekoliko dana da već ima zakazanu raspravu u drugom pritvorskom predmetu, dok je Majićeva ispričnica prispjela do suca Romca uoči same rasprave. Po jučerašnjemu liječničkom nalazu, odvjetnik Majić ima problema s leđima i mora mirovati.


Ivica Zulim
Foto: Vanja Zubčić

- Što ćemo? Raspravu moramo odgoditi, premda je za ovo djelo predviđena kazna do 5 godina pa obrana nije obavezna... - kazao je sudac Romac, koji je iduću raspravu zakazao za 25. ožujka.

Sud pregledao i policijski pas
Cvik i Zulim privedeni su pod jakim mjerama osiguranja kroz podzemni tunel između zgrade policijske uprave i palače pravde, a sat i pol prije početka suđenja cijelo sjeverno krilo pronjuškao je policijski pas u potrazi za možebitno montiranom eksplozivnom napravom.

Kao što je bilo i planirano, na prozorima sudnice suca Romca bile su navučene rolete. Ne bez razloga. Naime, u sudnicu je (također iz pritvora) doveden i Damir Rašidagić protiv kojeg se također vodi postupak za sudjelovanje u dilerskoj organizaciji koja je nakon Cvikova uhićenja nastavila opskrbljivati Korčulu heroinom. Cvik i Rašidagić nisu u dobrim odnosima, a simpatija prema Cviku nije imao ni njegov otac koji je u sudnici bio sa svojom snahom Petrom Gugić. Ona i Damir nedavno su se vjenčali u zatvoru.


Damir Rašidagić, njegov otac i supruga Petra Gugić
Foto: Vanja Zubčić

'Triba dobit' metak u čelo'
- Triba dobit' metak u čelo. Zavio je cijelu Korčulu u crno, sve je upropastio - kazao je tata Rašidagić na hodniku okružen pravosudnim policajcima, koji su ga zamolili da malo pažljivije bira riječi. O svom sinu rekao nam je tek da je pritvoren, da je postupak u tijeku te da se tek trebaju dokazati navodi USKOK-ove optužbe.

Cvitanović i Zulim terete se da su prema dogovoru u zatvoru uz pomoć Zulimove sestre priprijetili P. Gugić. Nazvala ju je i prenijela Cvikovu poruku s Bilica da promijeni iskaz ili će ubiti i nju i njezina (tada još uvijek) momka.

Mir u sudnici suca Romca osiguravalo je šest pravosudnih policajaca, osiguranja je bilo i na hodniku. Premda su i rolete bile spuštene, pretpostavlja se zbog straha od atentata, ipak nitko nije zapucao.

Vinolog
USKRS KAO NIKADA DO SADA
Savjeti kako da ovogodišnji Uskrs ipak bude poseban
INA
HUMANITARNO
INA brine o zdravstvenim ustanovama, institucijama i udrugama