Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Odgođeno suđenje Cviku za prijetnje bivšoj djevojci

10.03.2009.
u 09:37

SPLIT - Odvjetnici Jadran Franceschi i Boris Majić ispričali su se sucu Damiru Romcu da nikako ne mogu biti danas u 9 sati na suđenju svom branjeniku Jakši Cvitanoviću Cviku, kojeg su iz pritvora doveli zajedno s Ivicom Zulimom, također optuženim za prijetnje bivšoj Cvikovoj djevojci Petri Gugić koja je, inače, jedan od glavnih USKOK-ovih aduta u postupku protiv korčulanske narkohobotnice.

Franceschi je sud obavijestio još prije nekoliko dana da već ima zakazanu raspravu u drugom pritvorskom predmetu, dok je Majićeva ispričnica prispjela do suca Romca uoči same rasprave. Po jučerašnjemu liječničkom nalazu, odvjetnik Majić ima problema s leđima i mora mirovati.


Ivica Zulim
Foto: Vanja Zubčić

- Što ćemo? Raspravu moramo odgoditi, premda je za ovo djelo predviđena kazna do 5 godina pa obrana nije obavezna... - kazao je sudac Romac, koji je iduću raspravu zakazao za 25. ožujka.

Sud pregledao i policijski pas
Cvik i Zulim privedeni su pod jakim mjerama osiguranja kroz podzemni tunel između zgrade policijske uprave i palače pravde, a sat i pol prije početka suđenja cijelo sjeverno krilo pronjuškao je policijski pas u potrazi za možebitno montiranom eksplozivnom napravom.

Kao što je bilo i planirano, na prozorima sudnice suca Romca bile su navučene rolete. Ne bez razloga. Naime, u sudnicu je (također iz pritvora) doveden i Damir Rašidagić protiv kojeg se također vodi postupak za sudjelovanje u dilerskoj organizaciji koja je nakon Cvikova uhićenja nastavila opskrbljivati Korčulu heroinom. Cvik i Rašidagić nisu u dobrim odnosima, a simpatija prema Cviku nije imao ni njegov otac koji je u sudnici bio sa svojom snahom Petrom Gugić. Ona i Damir nedavno su se vjenčali u zatvoru.


Damir Rašidagić, njegov otac i supruga Petra Gugić
Foto: Vanja Zubčić

'Triba dobit' metak u čelo'
- Triba dobit' metak u čelo. Zavio je cijelu Korčulu u crno, sve je upropastio - kazao je tata Rašidagić na hodniku okružen pravosudnim policajcima, koji su ga zamolili da malo pažljivije bira riječi. O svom sinu rekao nam je tek da je pritvoren, da je postupak u tijeku te da se tek trebaju dokazati navodi USKOK-ove optužbe.

Cvitanović i Zulim terete se da su prema dogovoru u zatvoru uz pomoć Zulimove sestre priprijetili P. Gugić. Nazvala ju je i prenijela Cvikovu poruku s Bilica da promijeni iskaz ili će ubiti i nju i njezina (tada još uvijek) momka.

Mir u sudnici suca Romca osiguravalo je šest pravosudnih policajaca, osiguranja je bilo i na hodniku. Premda su i rolete bile spuštene, pretpostavlja se zbog straha od atentata, ipak nitko nije zapucao.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije