Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA BANKOMAT

Odgođeno ročište Josipu Protegi i desetorici suoptuženika

Josip Protega (1)
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/3
11.10.2013.
u 13:42

Čolak ima novog branitelja koji je molio vrijeme da se pripremi za spis od 40.000 stranica.

Josip Protega, bivši predsjednik uprave Hrvatske poštanske banke te jedan od optuženika u aferi Bankomat jučer je uzalud došao na zagrebački Županijski sud gdje se trebalo održati jedno u nizu pripremnih ročišta u spisu koji broji gotovo 40.000 stranica. Jer pripremno ročište, na kojem bi strane u postupku trebale iznijeti dokazne prijedloge, a sudsko vijeće odlučiti što od toga prihvaća, a što ne, odgođeno je na zahtjev Veljka Miljevića, branitelja Slavena Čolaka.

Miljević je, naime, tek nedavno ušao u spis, jer je Čolak ostao bez branitelja koji mu je postavljen po službenoj dužnosti. Obzirom da se radi o zaista obimnom spisu, Miljević je molio neki rok za pripremu, a tom je zahtjevu sudsko vijeće zagrebačkog Županijskog suda udovoljilo, zakazavši sljedeće pripremno ročište za mjesec dana.

Osim toga, sudsko je vijeće odlučilo i da razdvoji postupak u odnosu na Gorana Jurakovića i njegovog sina Gorana Jurakovića mlađeg, jer je stariji Juraković bolestan. - Postupak protiv njih dvojice je razdvojen jer se radi o jedinstvenom kaznenom djelu. Ukoliko se zdravstveno stanje gospodina Jurakovića popravi, postupci će se ponovo spojiti, no ovo sada je napravljeno kako se ne bi ometao ovaj postupak - kazao je odvjetnik Ante Madunić.

U aferi Bankomat osim Protege optuženi su još Ivan Sladonja i Marijo Kirinić, dvojica bivših direktora banke te još osmorica klijenta banke. Prema optužnici Protega i dvojica direktora terete se da su od početka 2005. do prosinca 2009. klijentima davali rizične kredite čiji povrat nisu valjano osigurali, a šteta je oko 255 milijuna kuna. Afera Bankomat je jedan od intrigantnijih sudskih predmeta, jer je sud dva puta vraćao tužiteljstvu optužnicu na doradu, a kada je optužnica u veljači ove godine konačno potvrđena, problem je nastao jer je sutkinja kojoj je dodijeljen spis, u međuvremenu prešla na rad u Ministarstvo pravosuđa.

>>Josipa Protegu čeka suđenje zbog štete od 225 milijuna kuna

>>Bez valjanog osiguranja dali 75 mil. kuna kredita

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije