Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Odgođena deložacija, Božić će ipak dočekati u Domini

28. studenoga 2008. u 15:50 3 prikaza

SPLIT – Općinski sud u Omišu donio je rješenje kojim je odgođena za danas najavljena deložacija petnaestak obitelji iz kamene zgrade zvane “Domina” koja se nalazi u središtu Dugog Rata.

– Hvala Bogu, dočekat ćemo ovaj Božić u “Domini” – kažu njezini stanari, već dobrano iscrpljeni od “povlačenja” po sudovima, tužbi, žalbi, dokazivanja, prisilnih deložacija i stalne neizvjesnosti.

Zgradu “Domina” kupila je tvrtka “Elektrotehna”, a u njoj stanuju uglavnom bivši radnici propale tvornice ferolegura “Dalmacija”.

Među njima, dvojica imaju uredan vlasnički list jedan kroz jedan, dokaz da su stanove u kojima žive kupili i nikako im nije jasno po kojem to zakonu i propisima mogu biti deložirani.

Rješenje o ovrsi u svibnju prošle godine donio je Trgovački sud u Splitu, a u rujnu ga je, kao mjesno nadležnom, ustupio Općinskom sudu u Omišu.

Današnja deložacija odgođena je zbog toga što je nekoliko stanara podnijelo ustavnu tužbu kojom traže ukidanje rješenja Visokog trgovačkog suda RH. Izjavili su žalbu protiv rješenja Trgovačkog suda u Splitu, a odluku o žalbi Visokog trgovačkog suda nisu zaprimili.

– Lokalna zajednica zadovoljna je postupkom Općinskog suda u Omišu. Valja podsjetiti da je i ministrica Jadranka Kosor zatražila neka se detaljno ispita prodaja “Domine” i dok se to ne uradi, nikako ne smije doći do deložacije – naglašava Domagoj Vuković, donačelnik Dugog Rata.

Mnogi u Dugom Ratu, pogotovo stanari “Domine”, misle kako je pri prodaji bilo nezakonitih radnji.

Vrtovi Hrvatske
Mala škola imuniteta:
Koji vitamini i minerali brane naše tijelo?
PBZ
#OSTAJEMDOMA
Plaćaj račune i upravljaj svojim financijama online: savjeti za organizaciju bez odlazaka u poslovnicu banke