Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sisak

Odgođeno ročište Silviju Kobeščaku koji se nije pojavio niti opravdao nedolazak

Silvio Kobeščak
Foto: Nikola Ćutuk/PIXSELL
04.11.2014.
u 11:32

Kobeščak je osumnjičen da je tijekom 2011. i 2012. godine s računa I.G.M. Turopolje u nekoliko navrata podigao 1.323.000 kuna za koje nije imao pokriće u dokumentaciji, ali i niz drugih kaznenih djela

Danas je trebalo početi suđenje Silviju Kobeščaku (36) (na fotografiji lijevo), bivšem direktoru tvrtke I.G.M. Turopolje i ranijem predsjedniku Nadzornog odbora Cesta Sisak, zbog više kaznenih djela zloporabe položaja položaja i ovlasti, te krivotvorenja službene isprave, ali se optuženi nije pojavio pred vijećem Županijskog suda u Sisku, pa je rasprava morala biti odgođena.

Kako se Kobeščak nije pojavio niti na pripremnom ročištu, a navodnu bolest nije nikad opravdao medicinskom dokumentacijom, županijska državna odvjetnica Jadranka Huskić predložila je njegovo privođenje policijom, čemu se suprotstavila braniteljica Irena Periček, obavezujući se da će za 15 dana dostaviti medicinsku dokumentaciju. Na kraju je sutkinja Melita Avedić odlučila kako je dokumentaciju nužno dostaviti za tjedan dana, a u protivnom će optuženi biti priveden na ročište početkom prosinca.

Kobeščak je osumnjičen da je tijekom 2011. i 2012. godine s računa I.G.M. Turopolje u nekoliko navrata podigao 1.323.000 kuna za koje nije imao pokriće u dokumentaciji, zatim da je falsificirao odluku Agencije za upravljanje državnom imovinom kako bio ostvario pravo služnosti državnim zemljištem za eksploataciju pijeska i šljunka. Također je izradio neistinite izjave vlasnika sedam nektretnina kako bi mogao raspolagati i koristiti njihove nekretnine, a sumnjiči se i da je falsificiranim dokumentima sklopio ugovor o kupoprodaji naftnih derivata  za isporuku cestograđevnog bitumena, obavezujući Ceste Sisak za kupnju 6.500 tona bitumena od tvrtke iz Zagreba. 

>> Silvia Kobeščaka sumnjiče za zloporabu položaja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije